Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Bosch tanca la porta a entrar al govern barceloní

El cap de llista d’ERC Barcelona, Alfred Bosch, ha explicat en una entrevista aquest matí a BTV que el 27S és un condicionant important a l’hora de teixir aliances de govern. El republicà considera que “Barcelona, com a capital, ha de liderar el país en un procés tant important” i ignorar això és una gran equivocació. Per aquest motiu, Bosch no es veu dins el govern de l’esquerra alternativa.

Redacció
Redacció 04/06/2015

ERC se la juga

El president del partit, Oriol Junqueras, va dir l’altre dia que la signatura del full de ruta era una condició indispensable per arribar a qualsevol acord. Avui ha rebaixat el to i ha deixat la mà igualment estesa cap a la formació de Colau. En conseqüència, Bosch ha tancat la porta –de moment- a una eventual entrada al govern de BComú, malgrat que encara queden dies per negociar. Si ERC actua amb intel·ligència, el seu suport no anirà més enllà de votar la investidura de la nova alcaldessa que en unes setmanes s’enfronta al primer match ball, amb el tema del MWC. Paris està intensificant la campanya per endur-se’l cap a França. Qualsevol posició d’excessiu dubte no farà més que reforçar la CUP –que s’ha postulat oficialment i amb claredat-, i CiU, que esperarà qualsevol error de la nova alcaldessa per abraonar-s’hi.

L’oferta de Trias

Sobre l’oferta de Trias, Bosch considera que “no podem entrar en sumes estranyes, barrejant pomes amb peres, amb l’objectiu de derrocar la persona que ha guanyat les eleccions”. Bosch ha estat molt clar i taxatiu amb el PSC. El cap de llista d’ERC Barcelona ha expressat un ‘No’ rotund a cap pacte amb els socialistes perquè han estat molts anys al govern de la ciutat i han acabat decepcionant. “ERC ja va estar durant uns anys a govern, i en va sortir decepcionada de la mala gestió dels socialistes”.