Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Bosch proposa destinar el 3% dels pressupostos de les obres a les polítiques culturals

Barcelona (ACN).- El candidat d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch, ha entrat aquest dissabte a la cuina del restaurant Semproniana d'Ada Parellada per presentar la seva recepta en matèria cultural. Acompanyat del número dos de la llista, Juanjo Puigcorbé, i de la número sis, Gemma Sendra, Bosch ha plantejat destinar el 3% dels pressupostos de les obres a les polítiques culturals i convertir la muntanya de Montjuïc “en un pulmó cultural” on es potenciïn els museus i amb accés a la L2 del metro. Puigcorbé ha situat la cultura com “la quarta porta” de l'estat del benestar i Sendra ha demanat col·locar-la al 7% del pressupost municipal, a més d'un tractament fiscal “especial” per a les indústries del sector.

Redacció
Redacció 16/05/2015

La bona cuina d’Ada Parellada, Alfred Bosch i Juanjo Puigcorbé

Enfundat en un davantal i supervisat per la divulgadora gastronòmica Ada Parellada, l'alcaldable republicà Alfred Bosch ha fet la seva particular 'mise en place' de les polítiques culturals que duu al seu programa electoral. L'objectiu de fons: fer de Barcelona “la capital de la creació, el talent, la participació cultural”, segons ha dit.

Menú Cultural

Des del restaurant Semproniana, Bosch ha donat a conèixer el seu menú cultural. El plat principal, garantir el 3% cultural sobre les inversions municipals en obres publiques. “Altres vegades s'havia parlat del 3%, positivitzem-ho”, ha ironitzat el candidat, que creu que a part de generar infraestructures i assentar l'estat del benestar, s'han “d'incentivar” les obres dels creadors culturals. Tot i que ha defugit tendir cap al model de “la cultura de la subvenció”.
 
També ha demanat convertir la muntanya de Montjuïc “en un pulmó cultural”. Per a fer-ho, veu indispensable que la L2 del metro arribi fins a aquest punt de la ciutat i l'impuls de l'esplanada dels museus.

Democratitzar la cultura

L'actor Juanjo Puigcorbé, número dos de la candidatura d'ERC a la capital catalana, ha detallat una altra idea, el Programa de Suport a les famílies per augmentar els hàbits culturals, a partir d'una targeta cultural recarregable i amb descomptes. Una forma de “democratitzar” la cultura, ha apuntat. També ha destacat que la cultura “és la quarta pota de l'estat del benestar, un dret que cal mantenir i potenciar”, i ha reclamat “tornar les disciplines artístiques a les escoles”, que creu que han de tenir una formació “permanent” en cultura.