Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Bosch: “Quan ens pregunten si Trias o Colau, nosaltres responem Barcelona”

Barcelona (ACN).- El candidat d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch, s'ha reivindicat aquest dijous com “l'alcalde del 'sí'” al nou país, a la justícia social i, sobretot, als consensos. Davant la disjuntiva de si donarà suport a Xavier Trias o Ada Colau, Bosch ha dit que no es “casarà” amb ningú si això implica renunciar a l'agenda nacional o a la social. La seva aposta passa per liderar els “pactes de ciutat amplis i generosos”, i és que la majoria de forces municipals volen “entendre's” amb Esquerra, ha assegurat. 

Redacció
Redacció 16/04/2015

“Tenim risc de fractura, però no el volem abonar”

En una clara referència a la demagògia d’Ada Colau, la líder d’ICV-EUiA que amaga les sigles dins Barcelona en Comú ha avisat durant una conferència a l'Escola Industrial. Bosch es veu al capdavant d’una sola Barcelona, lliure, neta i igualitària” capital del nou país.

Bosch considera Colau líder d’ICV-EUiA

Bosch no vol ser “la crossa” de ningú, sinó que es veu capaç de “liderar pactes de ciutat amplis i generosos”. Sota el títol 'L'alcalde del 'sí', el candidat republicà ha pronunciat una conferència al recinte de l'Escola Industrial de la capital catalana per presentar el projecte municipal amb què confia a guanyar el 24-M. Esquerra s'ha conjurat en “la potència positiva i propositiva” per convèncer els indecisos i aconseguir superar Xavier Trias i Ada Colau.

“Quan ens pregunten si Trias o Colau, nosaltres responem Barcelona”,

Ha assegurat, tot advertint que no “es casarà” amb ningú si això implica renunciar a l'agenda nacional o social, perquè això significaria renunciar “al que vol la majoria”, ha afegit. Bosch s'ha mostrat convençut de la seva capacitat de sumar i que el context actual -“amb risc de fractura” i una creixent polarització- situen la seva candidatura en la posició ideal per liderar consensos puntuals amb les diverses formacions municipals en temes concrets, com ara la lluita contra l'atur o la pobresa, segons ha exemplificat.

L'alcaldable ha dit que Esquerra se sent “molt estimada” per tots els partits. I és que tant CiU com ICV-EUiA, el PSC o la CUP els han expressat la voluntat “d'entendre-s'hi”, ha explicat. Això, al seu parer, atorga a la formació republicana “la missió d'històrica” d'encapçalar aliances programàtiques.