Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Bosch afirma no acceptar lliçons de democràcia dels franquistes de @Societatcc

Barcelona (ACN).- Jaume Bosch, diputat al Parlament per ICV-EUiA, ha comunicat aquest dijous a representats de Societat Civil Catalana (SCC) que el seu grup mantindrà la proposta de resolució entrada a registre per demanar al Parlament que elevi una queixa al Parlament Europeu pel premi Ciutadà Europeu de l'Any atorgat a l'entitat. “No acceptem lliçons de democràcia d'una entitat que té un president que l'any 2013 assisteix a Gandesa a un homenatge al dictador Franco recordant el cop del 18 de juliol de 1936”, ha afirmat l'ecosocialista. “Un Parlament no pot premiar una entitat que defensa que no s'apliqui allò que ha decidit un altre Parlament en democràcia, és a dir, el dret a decidir”, ha argumentat Bosch.

Redacció
Redacció 19/03/2015

Societat Civil Catalana amenaça ICV però el diputat es manté ferm

El diputat d'ICV-EUiA ha presentat també una esmena a una moció del PP que incloïa un punt de felicitació a SCC pel premi rebut. El PP no ha acceptat l'esmena i, per tant, no s'ha pogut votar en seu parlamentària. Amb tot, la proposta de resolució ha estat admesa a tràmit per la reunió de la Mesa de dimarts passat i en aquest sentit anirà a discussió i votació a la Comissió d'Afers Institucionals quan hagi acabat el tràmit parlamentari.
 
Així mateix, el diputat d'ICV-EUiA ha mantingut una reunió amb representants de SCC a petició d'aquesta entitat per explicar-los aquests mateixos arguments i el manteniment de la proposta de resolució amb el contingut actual perquè sigui discutida i votada en el Parlament de Catalunya.