Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

Borràs anirà a per totes amb la denúncia de la tupinada d’Espanya en l’escàndol del vot exterior del 27S

La Generalitat ha rebut més de 500 demandes de queixes des de l’exterior per la impossibilitat de poder votar. Un de cada tres votants des de l'exterior no van poder exercir el seu dret a vot a causa de les traves de l'Estat espanyol.

Redacció
Redacció 10/10/2015

La Generalitat anirà fins el final amb la denúncia del vot exterior

Borràs diu que “s’ha vulnerat el dret fonamental de poder votar”, en una clara denúncia a la tupinada electoral que va propiciar l’Estat espanyol a les eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre. La consellera de Governació en funcions ha dit que “anirem fins al final amb totes les conseqüències als tribunals espanyols, però també als europeus”.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Meritxell Borràs ha explicat amb contundència que aquest cas no es quedarà en l’oblit. De fet, una parella d’oients de l’emissora des de Costa Rica van rebre justament ahir les paperetes per poder votar el 27S. Li havien assegurat que les tindrien entre quatre i cinc dies abans de les eleccions, però finalment amb l’excusa de que la votació estava “impugnada”, van tenir prou per no enviar a temps les butlletes de votació.

Borràs ha qualificat a Neus Munté com una “excel·lent vicepresidenta”, però no cal “fer especulacions”. La consellera de Governació ha expressat que l’actual vicepresidenta està molt preparada, però creu que el seu paper no ha d’anar –per ara- més enllà del que exerceix actualment. Borràs ha volgut explicitar que li hagués agradat ser diputada en aquesta nova legislatura tant important, però reconeix que no li ha costat fer el pas enrere perquè “a la llista no hi cabia tothom”, i ella ja duia molts anys com a diputada.

Relacionats