Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Bona nit malparits!

Primer van ser uns enigmàtics cartells enganxats arreu de Barcelona amb l’històrica proclama ‘Bona nit malparits!‘ que engegava tots els concerts dels Sopa de Cabra, i posteriorment la notícia s’ha […]

Redacció
Redacció 28/02/2011

Primer van ser uns enigmàtics cartells enganxats arreu de Barcelona amb l’històrica proclama ‘Bona nit malparits!‘ que engegava tots els concerts dels Sopa de Cabra, i posteriorment la notícia s’ha confirmat: el grup gironí explicarà aquest dimecres els detalls del seu retorn als escenaris, 25 anys després del seu naixement i 10 anys després de dissoldre’s, en el que podria ser una gran gira o bé un únic concert en un indret emblemàtic, aprofitant que el 14 de juny farà 20 anys de l’històric concert al Palau Sant Jordi que va aplegar 22.104 espectadors, aleshores rècord europeu absolut d’aforament en un recinte tancat.

En uns temps en què tots els grans grups han acabat reunificant-se, la tornada als escenaris dels Sopa ha estat un tema recurrent els darrers anys. De fet, ja en fa cinc que els seus membres estudien un retorn, sense èxit. L’abril de 2008 directe!cat revelava les negociacions d’un retorn als escenaris motivat per qüestions econòmiques, que finalment no va veure la llum per les desavinences històriques entre els seus components. El mateix va passar un any després, quan l’any 2009 van estar a punt de reaparèixer al 25è aniversari de TV3 i Catalunya Ràdio.

La roda de premsa d’aquesta setmana indica que finalment Quintana, Thió i companyia haurien superat els seus conflictes, o almenys haurien acceptat enterrar la destral de guerra a canvi de gaudir dels rèdits d’un retorn que es preveu multitudinari. Els detalls els coneixerem dimecres, però la promotora que ha aconseguit convèncer-los, The Project, és especialista en concerts als Palaus: Organitza el festival de Guitarra al Palau de la Música, un escenari que quadraria amb l’edat dels seguidors dels Sopa, més partidaris de seure i escoltar-los que de botar com als vells temps, i també està especialitzada en grans concerts a l’altre Palau, el Sant Jordi. Dimecres es resoldrà la incògnita.