Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Bogeria per la sortida al mercat de l’iPhone 4

Els fans d’Apple han fet hores de cua per ser els primers a comprar l’última versió de l’iPhone, que aquest dijous ha arribat al Japó, França, Alemanya, Regne Unit i els Estats Units. L’iPhone 4 permet fer videoconferències, processar múltiples tasques a la vegada i incorpora càmera de vídeo amb qualitat HD, flaix i una pantalla d’alta definició. Els analistes esperen que Apple sigui la primera empresa a vendre un milió d’smartphones en un sol dia. El nou telèfon d’Apple es podrà adquirir a Catalunya el proper mes de setembre. Convé recordar que aquest nou model d’Iphone incorpora la llengua catalana de sèrie.

Redacció
Redacció 25/06/2010

L’espera se li ha fet entretinguda, diu Reena Sinth. ‘Ens ho hem passat bé. He conegut gent, i els d’Apple ens han portat coses de tant en tant’. Ara que per fi té l’iPhone 4 entre les seves mans, analitza les seves prestacions: ‘És realment ràpid i permet fer diverses coses a la vegada, aquesta és una de les raons per les quals me l’he comprat. La claredat de la imatge és brillant comparat amb el meu antic telèfon’. Sinth tenia fins ara l’iPhone 3G. ‘Diguem-ne que he esperat dues generacions per a comprar-lo’, bromeja, ‘però ha valgut molt la pena l’espera’.

L’opció de Juan Freyes ha estat més arriscada. Freyes no tenia cap tipus de reserva però confiava en què hi haguessin telèfons de sobra. ‘Sóc un dels primers que han aconseguit un telèfon pel sistema ‘el primer que arribi se’l queda”, diu. Això sí, al jove del Bronx li ha costat gairebé 16 hores de cua. Va arribar dimecres a les 7 del vespre –quan ja hi havia unes cent persones davant d’ell– i ha hagut de dormir sobre el ciment. ‘Ara sé el que senten les persones sense sostre. És bastant dur’, comenta. Tot i així, s’ha fet amb l’ansiat telèfon i el mostra orgullós: ‘Sóc l’home més feliç del món’.

Però no tothom que s’acostava a la botiga d’Apple volia comprar un iPhone aquest dijous al matí. A part dels curiosos que preguntaven què hi feia tanta gent allà, els que pretenien comprar qualsevol altre producte veien frustrades les seves esperances d’entrar a la botiga: els clients de l’iPhone 4 eren prioritaris.

Frances Sito, que necessitava canviar una bateria abans de marxar al Canadà aquella mateixa tarda, no entenia per què hi havia tanta bogeria amb el nou telèfon. Va adquirir la bateria la tarda abans a la mateixa botiga i ja aleshores, sobre les sis de la tarda, va veure com les primeres persones es preparaven per passar la nit al ras. Sito diu que ahir va sentir com una persona oferia 500 dòlars a algú perquè passés la nit al carrer en lloc seu. A Sito li sembla incomprensible: ‘El món ha de seguir funcionant, el món no s’atura perquè un iPhone 4 surti al mercat.’

L’iPhone 4 arribarà a Catalunya a finals de setembre.