Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Bob Esponja es “menja” el Super3

Segons recull el Butlletí d'Informació sobre l'Audiovisual a Catalunya (BIAC) del primer quadrimestre del 2015, Clan lidera l'audiència de públic infantil a Catalunya, seguida de Boing, DisneyChannel i Super3.  Les dades del CAC sobre consum televisiu en català entre els nens és només d'un 15%, una xifra que segons el vicepresident de l’ens, Salvador Alsius, genera “preocupació” al CAC. Alsius ha argumentat que la situació s'explica per l'àmplia oferta de les televisions estatals, sumada a la reducció horaria del qual va “ser víctima” el Super3 quan va haver de compactar l'oferta infantil i cultural. “TV3 té una molt bona oferta, però en castellà és molt més àmplia”, ha explicat Alsius.

Redacció
Redacció 04/06/2015

Futbol i Bob Esponja, els més vistos

Segons recull l’ACN, el rànquing dels programes més vistos per teleespectadors infantils entre 4 i 12 anys a Catalunya el lidera el partit de la Lliga de Campions entre el FC Barcelona i el PSG a TV3, seguit de 'Bob Esponja' a Clan, 'Doraemon' del Super3, 'La panda de la selva al rescate' de Clan o 'Hora de aventuras' de Boing.

Més oferta privada

El BIAC també indica que els grups privats superen l'oferta. Mediaset, amb 6 canals, lidera l'audiència dels grups televisius, tot i haver-ne perdut dos el 2014. Atresmedia en perd tres, i amb quatre cadenes es manté en segona posició. El grup públic català, amb 4 canals, se situa en tercera posició a Catalunya. Els grups que emeten en català -CCMA i Godó- sumen el 20% de l'audiència. TV3 ha mantingut el primer quadrimestre la primera posició del rànquing d'audiència, seguida de prop per Telecinco.

Quant a la televisió de pagament a Catalunya, segons el BIAC té una penetració del 8% i es percep una tendència a l'alça per a l'augment de subscriptors.
BTV és la televisió local amb més audiència potencial i lidera el rànquing d'audiència de les televisions de proximitat. Les dades fan referència a un any mòbil acumulat entre el febrer i el novembre de 2014