Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Bloquegem el Parlament de Catalunya per la via democràtica

I si li diem al govern espanyol i a la seva classe política i mediàtica que això va de democràcia i no de normalitzar l'article 155? I si prenem la […]

Redacció
Redacció 07/01/2018

I si li diem al govern espanyol i a la seva classe política i mediàtica que això va de democràcia i no de normalitzar l'article 155? I si prenem la iniciativa democràtica i li donem una lliçó a la repressió de l'estat? No ens podem permetre normalitzar la repressió, els independentistes han guanyat amb tot en contra les eleccions del 21-D i ho hem de fer valer.

Segons l'article 85 del reglament del Parlament de Catalunya per validar qualssevol votació es necessita la majoria absoluta dels escons, es a dir 68. El proper 17 de gener el president de la comunitat autònoma de Catalunya per l'article 155, Mariano Rajoy, va convocar la sessió constitutiva del Parlament que serà presidida per la mesa d'edat, formada per dos diputats republicans.

Què passa si a les votacions per elegir la mesa, els 68 diputats independentistes s'absenten com a protesta pels presos polítics a la presó i a l'exili?

Segons el reglament s'hauria de suspendre la sessió i la mesa d'edat hauria de fer una nova convocatòria. Sense el quòrum necessari no es podria votar la mesa i sense votar la mesa no s'inicia la legislatura. Per tant no correrien els terminis per fer la investidura i tampoc la convocatòria de noves eleccions.

Si aquest fet es produís entraríem en una fase complicada de bloqueig que provocaria molts nervis al govern espanyol, i a la vegada permetria denunciar al món l'actitud repressiva de l'estat espanyol que no vol reconèixer la victòria electoral.

Segurament la situació faria que els partits del 155 portessin el tema al TC, però tot és obert i els independentistes mostrarien fermesa, lluita democràtica i, sobretot, tornaríem a  internacionalitzar el conflicte polític.

El temps ens jugaria a favor, els líders polítics espanyols començarien a mostrar nerviosisme i el món comprovaria que la democràcia a Espanya està plena de mancances, amb presos polítics i causes judicials contra els independentistes que impedeixen governar Catalunya.

Com va escriure el poeta Miquel Martí Pol en el poema Les quatre banderes … “Plors i laments de què serveixen? Gent que lluiti és el que cal.” Doncs plantem cara de forma pacífica i intel·ligent, la no violència activa