Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Blogger també s’apunta al català

El nombre d’usuaris d’Internet que sol·liciten els webs en català cada cop és mes gran. El català es troba entre les 12 llengües més utilitzades a Internet, i és per aquest motiu que ara el més famós gestor de blocs “Blogger”, també conegut com Blogspot, ja ofereix els seus serveis en català. Això implica que també s’ha traduït al català la interfície de gestió del bloc, totes les plantilles, i en general tot l’entorn dels blocs Blogger, el més utilitzat arreu del món.

Redacció 25/06/2007

Blogger, servidor de blocs també conegut com Blogspot, va ser comprat per Google l’any 2003 i actualment és el més important de la xarxa. Ara ja per fi inclou la llengua catalana com a una de les disponibles per a obrir-hi un bloc. Això implica que també s’ha traduït al català la interfície de gestió del bloc, totes les plantilles, i en general tot l’entorn dels blocs Blogger. A més a més el sistema identifica la llengua del navegador i en cas de tenir-lo en català redirecciona directament a la versió catalana del Blogger.

El català passa a ser d’aquesta manera una de les 33 llengües (més tres variants, anglès americà, portuguès brasiler i xinès tradicional) en les que hom pot emprar Blogger. Google continua així afegint la llengua catalana als seus serveis més populars, tal i com ha anat passant amb el mateix Google, amb el GMail, amb el Google Picasa i properament amb el Google AdSense, que tot i que ja admet la llengua catalana encara no ha estat implementada a la interfície ni es permet filtrar per aquesta llengua a l’hora de visualitzar anuncis.

Aquest és l’aspecte de la principal de Blogger en català:

imatge