Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Bin Laden, retingut a Madrid

Sí. No és pas cap broma ni res fals. El senyor bin Laden es troba retingut a Madrid esperant que el Govern de l’Estat espanyol accepti la seva sol·licitud d’exili […]

Redacció
Redacció 05/11/2008

Sí. No és pas cap broma ni res fals. El senyor bin Laden es troba retingut a Madrid esperant que el Govern de l’Estat espanyol accepti la seva sol·licitud d’exili polític.

Tot i així caldria matisar que es tracte d’en Omar, un dels 19 fills del líder d’Al-Qaeda, Ossama Bin Laden. L’home, de 27 anys i casat amb una britànica, està retingut a la sala de trànsit de l’aeroport de Barajas, amb l’esperança que les autoritats espanyoles decideixin si n’admeten la petició. Omar Bin Laden va arribar aquest dilluns en un vol procedent d’Egipte amb destinació al Marroc que feia escala a la capital espanyola.
Omar, un dels fills de l’home més buscat del món, portava un passaport de l’Aràbia Saudita amb dos visats caducats de Bèlgica i Itàlia.

No sabem quina decisió pendran les autoritats espanyoles. El que sí que us podem explicar és que l’abril passat l’Omar ja va demanar asil polític al Regne Unit però l’hi van denegar per raons de seguretat, ja que segons les autoritats britàniques en bin Laden júnior continua mantenint fidelitat al seu pare.

Després de retirar les tropes d’Iraq, després de no aixecar-se davant d’EUA en la desfilada militar i després de fer negocis amb Hugo Chávez… Zapatero no té excusa!

PD: Sí, l’Omar és el de la foto.