Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Bill Gates podria retirar-se en un o dos anys

Bill Gates es podria haver retirat fa temps. De fet podria sobreviure perfectament amb els ingressos que ha tingut al llarg de la seva carrera. Però sembla que ara s’ho planteja més seriament i que ja està llest per a abandonar l’etapa tecnològica de la seva vida per a dedicar les seves energies principalment a la fundació que va crear amb la seva dona fa set anys.

Redacció
Redacció 02/08/2007

Tot apunta a que ja hi ha suficients pistes que Bill Gates està llest per a abandonar l’etapa tecnològica de la seva vida per a dedicar les seves energies principalment a la fundació que va crear amb la seva dona fa set anys. A la reunió que va celebrar la companyia pel tancament de l’any fiscal Gates no es va referir als últims 12 mesos sinó a descriure el panorama de la dècada. També va parlar d’un nou món que s’aproxima on la banda ampla modificarà la computació i apareixeran interfases com la veu i el tacte i el llapis electrònic per reemplaçar al ratolí i a les tecles de funció.

Gates va estar gairebé sempre involucrat en l’estratègia tecnològica de la companyia i encara té alguna participació en les sessions de planejament. No obstant això, encara que molta gent no ho creu, segueix insistint que ha començat a apartar-se de les decisions importants. El major perill, segons diversos alts executius de Microsoft, és que Gates segueixi prenent decisions (seguirà com president del directori) sense estar profundament involucrat en les activitats. La por no és infundada, doncs el mateix Gates mateix ha dit que seguirà profundament involucrat en algunes àrees per temps indefinit.

La vida, escrita per un guionista dolent

Ni el guionista més dolent hagués escrit per a una telemovie que un dels homes més famosos del món i inventor del Windows, que vol dir finestres, es digui Bill Gates, un cognom que traduït significa portes.