Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

‘Beverdigils’

Ja d’entrada avisem que us informem d’uns fets que succeïren aquest estiu, i tot i la tardança creiem que val la pena fer-se’n ressò. Els col·lectius antisistema són sempre molt […]

Redacció 09/01/2008

Ja d’entrada avisem que us informem d’uns fets que succeïren aquest estiu, i tot i la tardança creiem que val la pena fer-se’n ressò.

Els col·lectius antisistema són sempre molt criticats, però sovint oblidem que ells han articulat durant molts de temps l’únic discurs contra el capitalisme salvatge que any rere any rebenta els preus dels pisos i elimina qualsevol possibilitat d’emancipació entre els més joves o d’habitatge digne entre els més grans. I més enllà de la virulència en les seves mobilitzacions, hem de reconèixer que quan actuen pacíficament solen ser força simpàtics.

El passat mes de juny, durant una manifestació contra l’especulació immobiliària al barri de Gràcia, alguns d’aquests joves eixelebrats va dedicar-se a “tunejar” tots els cartells que senyalen el carrer Verdi i va transformar el carrer gracienc en Beverdigils, en clara referència a la luxosa barriada de Los Ángeles.

Al bloc d’Angelito Magno hem pogut aconseguir la instantània, que feia mesos que cercàvem:

imatge