Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Bertran veu Laporta amb voluntat de presidir ERC

El secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Uriel Bertran, creu que quan Joan Laporta entra en un projecte ‘té l’aspiració de posar-s’hi al davant’, segons ha dit en una entrevista a RAC1, després que aquest dijous es fes pública la seva desvinculació del projecte. Bertran s’ha mostrat sorprès per aquesta escissió i ha esgrimit que no entén que hagi passat perquè Laporta vulgui anar a les municipals de Barcelona amb ERC. Tot i això, el liderde Solidaritat ha defensat que la seva formació tirarà endavant amb el seu principal objectiu de debatre la independència de Catalunya al Parlament. D’altra banda la secretària de moviments ciutadans de la formació Isabel Clara Simó ha afirmat que se senten ‘traïts i decebuts’ amb la decisió presa per Laporta i afirma que s”ha equivocat’ donant-li suport.

Redacció
Redacció 04/03/2011

Uriel Bertran està sorprès amb l’actitud de Laporta i amb una escissió per una qüestió municipal, i ha admès haver tingut coneixement de reunions entre Laporta i Portabella al marge de SI. Bertran ha constatat que l’expresident del F.C.Barcelona ‘deixa el projecte i formarà part d’un projecte municipalista al costat de Portabella’.

Sobre aquest pas cap a ERC, Bertran ha dit que quan Laporta entra en un projecte ‘té l’aspiració de posar-s’hi al davant’. A banda, ha assegurat que no s’ho esperava i que, d’entrada, semblava ‘inversemblant’ que volgués anar de número dos de Portabella. Bertran no s’ha volgut avançar sobre que farà el partit amb Laporta al Parlament. ‘En parlarem de forma tranquil·la’, ha dit Bertran, en referència a com gestionar el seu escó a la cambra catalana.

‘Traïts i decebuts’
La secretària de moviments ciutadans de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Isabel-Clara Simó ha reconegut, aquest divendres que amb la sortida de Joan Laporta ‘ens sentim traïts, decebuts i ho lamentem moltíssim’. L’escriptora a més diu que s’ha equivocat valorant tant tot aquest temps l’expresident del F.C Barcelona: ‘jo en tots els mítings he defensant a capa i espasa Laporta. La gent que m’ha escoltat deu pensar o bé que sóc una ingènua o una mentidera. Espero no ser cap de les dues coses però el que és evident és que m’he equivocat’.