Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Berlín acull el II Simposi Internacional de Catalanística promogut per l’Institut Ramon Llull

Durant els dies 1 i 2 d’octubre se celebra a la seu de l’Instituto Cervantes de Berlín el II Simposi Internacional de Catalanística organitzat per l’Institut Ramon Llull (IRL). La trobada s’inclou dins el programa d’activitats del projecte ‘La cultura catalana, convidada d’honor a la Fira del Llibre de Frankfurt 2007’. L’objectiu d’aquest simposi és afavorir l’intercanvi de coneixements de la llengua, la literatura i la cultura catalanes. El Simposi s’estructura en quatre àmbits: Llengua, Literatura, història i societat, Cinema català i Teatre, i reunirà experts en les diferents matèries.

Redacció
Redacció 01/10/2007

La sessió inaugural, que estarà presidida pel director de l’Institut Ramon Llull (IRL), Josep Bargalló, comptarà amb la presència del president de la Federació Internacional d’Associacions de Catalanística (FIAC) i de l’Associació Internacional de Deutscher Katalanistenverband e. V. (DKV), Johannes Kabatek, el president de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, Joan Martí Castell, i el secretari de Política Lingüística, Bernat Joan, el qual oferirà la conferència ‘La política lingüística a Catalunya’. Participaran al simposi professors de diferents universitats i catalanòfils d’arreu del món.

Actualment, a Alemanya es poden cursar estudis de llengua i literatura catalanes a 27 universitats, que formen part de la Xarxa d’Universitats de l’Institut Ramon Llull, amb un total de 1.300 alumnes. A més, ofereixen classes de català altres centres com ara l’Instituto Cervantes de Berlín, Bremen, Hamburg i Múnic i les associacions catalanes ‘El pont blau’ d’Hamburg i el Centre Cultural Català de Colònia.

També amb motiu de la Fira de Frankfurt 2007, l’Institut Ramon Llull ha organitzat classes introductòries de català a més de vuitanta instituts de secundària alemanys, a les quals han assistit més de 1.600 alumnes.