Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Berga crearà la Fundació Josep Maria Isanta per impulsar activitats que fomentin la convivència i la solidaritat

La Plataforma per la Convivència de Berga ha fet aquest cap de setmana el seu darrer acte. L’entitat ha organitzat un recital de poemes per fomentar la convivència i en record del jove Josep Maria Isanta, assassinat durant les festes de la Patum l’any 2005. La lectura popular de poesia, que s’ha portat a terme al passeig de la Indústria de Berga, ha comptat amb la participació d’unes trenta persones. L’acte, obert a tothom que hi ha volgut intervenir, ha estat conduït pel poeta berguedà Antoni Gol. Amb aquesta iniciativa, la Plataforma dóna per finalitzat el seu recorregut d’aquests tres anys d’existència però arrenca amb un projecte més ambiciós: la Fundació Josep Maria Isanta, que continuarà les activitats ja consolidades i en farà de noves amb l’objectius de fomentar la solideritat i la convivència a la capital del Berguedà.

Redacció
Redacció 28/04/2008

Fa unes setmanes, concretament en el mes de gener, la Plataforma per la Convivència de Berga va celebrar assemblea general i va acordar que calia donar continuïtat a les activitats de la plataforma, però des d’una fundació. Aquesta Fundació, que portarà per nom Josep Maria Isanta, es constituirà aquest mes de maig i està oberta a tots els col·lectius, entitats i associacions que vulguin integrar-s’hi.

De moment, a la plataforma, hi ha representades 129 entitats de Berga i del Berguedà. Entre altres activitats, segons ha avançat el portaveu de la plataforma, Josep Sensada, la Fundació té el propòsit de mantenir l’acte de lectura popular de poesia, la marató esportiva i el concert de música. Tot plegat, amb l’objectiu comú de fomentar valors com solidaritat i convivència.

‘És una satisfacció veure com la gent de Berga i la comarca s’implica en els actes organitzats per la plataforma’, ha manifestat Sensada. El portaveu d’aquest ampli col·lectiu berguedà ha volgut destacar que la fundació serà una entitat ‘oberta a tots, no excloent, no exclusiva, i que busca només la participació dels ciutadans en benefici de la concòrdia’.

L’acte de lectura popular de poesia, en el qual hi han intervingut joves i grans, ha reunit desenes de persones a la zona del passeig de la Indústria de Berga.