Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

Benach: “si els esportistes volen seleccions catalanes, ni els polítics ho podran parar”

El President del Parlament, Ernest Benach, ha afirmat a Reus (Baix Camp) que si hi ha voluntat dels esportistes, el poble i les federacions que hi hagi seleccions catalanes, “ni els polítics no ho podran parar”. Benach ha alertat sobre “caure en la trampa” de donar la culpa als polítics en aquest tema. Així, “sense voler posar la pressió en els esportistes”, segons ha manifestat, considera que “no existeix la selecció per molts motius” i ha assenyalat que “el dia que els esportistes, les federacions i els directius ho vulguin, els polítics no s’hi podran negar”.

Redacció 11/06/2007

El president del Parlament creu que “és bo” per als esportistes “estar més presents a partir de seleccions pròpies”. En aquest sentit, subratlla que Catalunya és un país esportiu, “no perquè s’hi jugui a les bales, sinó perquè té un model sòlid i potent fet durant anys”.

Benach va fer aquestes declaracions després del dinar del Dia de les Seleccions Catalanes, celebrat aquest cap de setmana a Reus (Baix Camp), i va mostrar el seu desig que un dia “davant del televisor, senti els Segadors en una competició oficial amb uns esportistes que faran emocionar”.

Al migdia, el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, també va visitar Reus i va fer el servei d’honor del torneig de tenis-taula entre País Basc i Catalunya, que va acabar amb victòria catalana.

Carod-Rovira va assenyalar que fer el Dia de les Seleccions Catalanes és “un acte de normalitat” i que no va “contra una altra federació”. També va recordar que en aquests moments hi ha 13 federacions catalanes reconegudes internacionalment, cosa que constitueix “un precedent jurídic molt important que ha de servir d’estímul als esportistes catalans i clubs per veure’s reconeguts internacionalment”.

Més de 35.000 persones

En total van ser més de 35.000 persones les que assistiren al Dia de les Seleccions Catalans, desenvolupat en tres jornades, fet que suposa un increment de 10.000 assistents respecte a l’edició passada, a Vic (Osona).

La Plataforma Pro seleccions, organitzadora de l’acte, ha manifestat la seva satisfacció per l’èxit de públic aconseguit durant els tres dies i han assegurat que la xifra de visitants respon a les expectatives creades.