Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Benach ordena retirar els accessoris del cotxe adscrit a la presidència del Parlament que han causat controvèrsia

El president del Parlament, Ernest Benach, ha demanat als serveis tècnics del Parlament que retirin els accessoris causants de la polèmica del cotxe adscrit a la presidència del Parlament. Benach ha efectuat una declaració solemne aquesta tarda al Parlament que podeu llegir en aquest enllaç.

Benach ha demanat disculpes i ha assegurat que ‘li dol’ si algun ciutadà ‘s’ha pogut molestar i més en un moment com l’actual de crisi econòmica’. El President del Parlament ha recordat que la renovació del parc mòbil de la cambra catalana es va decidir per unanimitat a la Mesa de la institució -on hi ha representants de tots els partits- i que el sistema de rènting subscrit l’any 2000 per la flota de cotxes suposarà amb la remodelació actual dels vehicles un estalvi de 81.000 euros.

Benach ha explicat que l’any passat va fer més de 500 sortides oficials relacionades amb el seu càrrec a més del viatge diari d’anada i tornada a Reus on resideix. És per aquest motiu, per la gran quantitat d’hores que passa a bord del vehicle, que va decidir convertir-lo en ‘una oficina mòbil’.

Benach ha denunciat que tota la polèmica s’ha desfermat per una informació ‘falsejada’ ja que la xifra publicada per ABC del cost dels accessoris no era certa.

Redacció
Redacció 27/10/2008

La segona autoritat de Catalunya ha recordat que va ser el primer polític en fer públic el seu sou i que durant el seu mandat el Parlament ha fet públic el pressupost de la cambra, cosa que abans no succeïa. A més, ha recordat que per l’any que ve, el Parlament retallarà en més de quatre milions d’euros el seu pressupost respecte el de 2008.

Amb un ‘fora la televisió i s’ha acabat el problema’ ha volgut enterrar una polèmica generada per una informació ‘falsejada’ i ha assegurat que ‘el país te problemes molt més importants que estar debatent sobre aquesta qüestió’.

Benach ha fet totes aquestes afirmacions en una compareixença solemne davant els mitjans de comunicació al Parlament de Catalunya.