Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Benach rebutja quedar-se a ‘mitges tintes’ sobre l’anul·lació del judici a Companys

‘Hi ha coses que, per dignitat, no admeten mitges tintes’. I en el cas de la reparació de la figura de Lluís Companys, ‘admeten només l’anul·lació simple i pura del judici, que és de justícia’. Aquest ha estat l’advertiment que ha llençat aquest dimecres el president del Parlament, Ernest Benach, després de l’ofrena floral que ha fet la Mesa del Parlament a la tomba de president afusellat pel franquisme fa 68 anys.

Benach ha lamentat que les ‘mitges tintes’ siguin el ‘destí permanent’ de Catalunya, i ha rebutjat que això pugui passar en el cas de la reparació de la figura de Lluís Companys, que Benach ha qualificat ‘d’heroi de la pàtria’.

Redacció
Redacció 15/10/2008

El president del Parlament ha insistit en demanar l’anul·lació del judici a Companys per ‘enèssima vegada’ i ha recordat que fa quatre anys aquest va ser el compromís expressat a Barcelona per la vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega.

Benach ha recordat que ‘tots els països tenen els seus referents històrics’ i que, en el cas de Companys, cal elevar-ho a la ‘categoria d’heroi’.