Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Benach ensenyarà català a una dona australiana

El president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, ha conegut aquest dilluns a la tarda la seva nova parella lingüística, una dona australiana que es diu Julie. Benach parlarà amb ella en català per ajudar-la a consolidar el seu aprenentatge de la llengua. El president participa al programa ‘Voluntariat per la llengua‘ que impulsa el Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL), i des que es va posar en marxa la passada legislatura ha tingut tres parelles lingüístiques: la Liza, d’Eslovènia; en Norberto, del País Basc, i en Màrio, del Brasil. La Julie va arribar a Catalunya fa quasi cinc anys i farà unes deu sessions d’una hora de conversa cadascuna amb el president.

Redacció
Redacció 24/02/2009

El programa té per objectiu posar en contacte persones que volen practicar el català amb d’altres disposades a dedicar unes hores del seu temps a ajudar-les a fer-ho. D’aquesta manera, qui aprèn el català el practica, mentre que el voluntari s’acostuma a no canviar de llengua quan li parlen en una altra.

El secretari de Política Lingüística de la Generalitat, Bernat Joan, ha presentat la parella lingüística en el decurs d’una trobada que s’ha fet al despatx d’audiències.