Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

Benach: ‘A Canàries ja van prohibir els toros i ningú els ha acusat de ser antiespanyols’

El president del Parlament, Ernest Benach, ha tornat a recordar aquest diumenge que el debat sobre les curses de braus ‘no es pot plantejar des del punt de vista identitari, sinó com un debat sobre els drets dels animals’. En una entrevista a Catalunya Informació, Benach ha manifestat que si vota a favor de la llei per abolir les curses de braus ‘és per la defensa dels drets dels animals i no per res més’ i ha considerat que seria un ‘error’ entendre-ho d’una altra manera. El polític republicà ha admès que les curses de braus aixequen passions sobre tot si ‘es desvetllen des d’altres indrets’ i ha recordat que a les ‘Canàries la llei ja va ser aprovada i no ha passat res’ i ningú els ‘ha acusat de ser antiespanyols’.

Redacció
Redacció 26/07/2010

Aquest dimecres es votarà al Parlament la proposta per abolir les curses de braus i Benach ha demanat ‘centrar les coses on són’ i ha defensat que ‘aquesta és una llei estrictament en defensa els dret dels animals, que planteja que un espectacle no es pot basar en la tortura i en la mort d’un animal’. Ha destacat que ‘les curses de braus eren comuns en diferents territoris i a poc a poc han anat decaient’. Ha recordat que ‘alguns demanen que es deixi que les curses s’acabin de morir’, però ha destacat que ‘els que s’aniran morin són els animals’.

Els grups parlamentaris van descartar el passat dimecres demanar una votació secreta. En aquest context, el president del Parlament ha afirmat que ‘tots els diputats voten lliurement i ningú ha expressat mai que s’ha sentit coaccionat’. Així mateix, ha dit que les votacions ‘només són secretes quan afecten a persones o quan un grup fa la demanda d’acord amb el reglament’. En aquest sentit, ha dit que no es dóna cap d’aquests casos.