Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

BComú s’apunta a la mobilització independentista de la Diada per canviar-ne el sentit

L’estratègia dels comuns no és nova, el setembre de 2013 ICV va participar a La Via Catalana cap a la Independència per reivindicar els drets socials, protestar per les retallades i reclamar poder “decidir-ho tot”. Per això, es van sumar a la cadena humana que va encerclar ‘La Caixa’ – a la que hi van participar unes 2000 persones-, i que s’unia a la Via catalana al seu pas per la Diagonal. Tres anys després, Barcelona En Comú ha anunciat a través d’un comunicat que participarà a les mobilitzacions convocades per les entitats l’11S, però des de la “clara discrepància” amb el full de ruta del govern de Junts Pel Sí i assenyalant que el que cal és manifestar-se contra la “criminalització del dret a decidir” i els “atacs a l'autogovern”. 

Redacció
Redacció 01/09/2016

Electoralisme en comú?

Barcelona En Comú en el comunicat assegura que participarà en diversos actes de la Diada, com el de l’ANC I Òmnium, per defensar el dret del poble de Catalunya a “conquerir espais efectius de sobirania política, social, econòmica, ecològica i cultural”, i ho vol fer agermanada amb “tots els pobles i amb tota la gent de l'estat espanyol, d'Europa i del món que en aquests moments difícils s'aixeca contra el mal govern”.

La formació d'Ada Colau remarca que la commemoració d'enguany es produirà en un ambient  de “forta regressió centralista i autoritària i d'un atac sense precedents contra les llibertats i drets socials elementals” i que l’acord PP i Ciudadanos (amb qui Colau va intentar negociar per salvar els pressupostos municipals), és una “nova amenaça per a l'autogovern de Catalunya en matèria econòmica, política o de model lingüístic”. Baecelona en Comú ja té al vista posda a les terceres eleccions espanyoles i la Diada forma part de la campanya dels tercers comicis que, tot apunta, s'acosten. 
 
Cal recordar que aquest 11 de setembre l’ANC i Òmnium han convocat diferents mobilitzacions al territori amb l’objectiu de demostrar la força de l’independentisme en l’últim tram del procés cap a la independència.

Relacionats