Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Batet obre la porta a fer president Mariano Rajoy

D’altra banda, Batet ha tirat pilotes fora a l’hora de concretar amb qui té previst pactar el PSOE després del 26J preguntada en una entrevista a RAC1. Ha especificat tant poc que no ha estat capaç d’assegurar que el seu partit no s’abstindrà en una investidura de Mariano Rajoy. De fet, tampoc ha dit si faria president a Pablo Iglesias en cas de ‘sorpasso’ i que entre les dues candidatures sumessin. S’ha allunyat de l’acord amb Ciudadanos, però tampoc ha comentat si un acord amb partits d’esquerres serà aquesta vegada prioritari a un pacte amb Albert Rivera. 

Redacció
Redacció 02/05/2016

Poca credibilitat de Batet afirmant que fins ara s'ha prioritzat un acord d'esquerres

L’únic que ha comentat en aquest sentit és que la voluntat dels negociadors socialistes en la legislatura que ara acaba, entre ells la pròpia Batet, “era arribar a un acord amb totes les forces polítiques, a poder ser abans, amb les forces d’esquerres”. Un extrem de dubtosa credibilitat, tenint en compte que Pedro Sánchez va descartar des d’un primer moment amb ERC o Democràcia i Llibertat.

Ara diu que no derogaran la reforma laboral del PP

D’altra banda, la precandidata a les primàries dels PSC ha afirmat que si el seu partit arriba a La Moncloa, no derogarà per complet la reforma laboral del PP, cosa que ha dit a Catalunya Ràdio. Si bé en el programa electoral dels comicis del desembre passat es concretava que “els socialistes derogarem amb caràcter immediat tota la reforma laboral”, ara Batet s’ha limitat a eliminar “tots aquells aspectes lesius” de la legislació que van imposar els populars. El PSOE no ha mantingut la promesa de l’última campanya després de renunciar-hi amb l’acord amb Ciudadanos.