Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Basté fa un massatge a Duran i oblida que UDC s’ha trencat

Jordi Basté lloa la figura de Duran i Lleida en el seu editorial avui al matí. El conductor d’El món a RAC1 comença el seu comentari dient que “ningú pot discutir que hagi guanyat” i que la seva habilitat és suprema. A més, oblida mencionar que els resultats de la consulta interna deixen clar que el partit està trencat per la meitat, cosa que no se li ha escapat a Mònica Terribas, en l’espai equivalent a Catalunya Ràdio.

Redacció
Redacció 15/06/2015

Basté obvia el conflicte

El periodista estrella de la ràdio del Grupo Godó dóna una versió edulcorada de la situació al partit de Duran i obvia esmentar el conflicte ara sí ja obert entre una meitat i l’altra de la formació: “Amb el 51% s’avalaria la direcció, però és evident que l’independentisme a Unió ja és gairebé la meitat del partit”, ha dit. Per contra, Mònica Terribas ha destacat que “gairebé la meitat de la militància no assumeix la posició que assumeix la direcció”, amb menys voluntat d’amagar la ferida oberta.

Catalunya en Comú ha de fer gala de la seva suposada democràcia interna

Les dues estrelles del matí radiofònic a Catalunya sí que coincideixen a dir que ara és CDC i el president Mas al govern qui tenen la pilota a la teulada, qui han de decidir sobre el futur de la federació. Ara bé, mentre que Basté no ha anat més enllà al seu editorial, Terribas sí que ha aprofitat l’embolic democristià per demanar a la possible candidatura de Catalunya en Comú que, si tanta democràcia interna té, també hauria de fer una consulta interna per dirimir si defensaran la independència o només un procés constituent. Ara bé, la conductora d’El Matí a Catalunya Ràdio demana que sigui “clara i més curta que la d’Unió”.