Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Bartomeu Muñoz, alcalde de majories absolutes i el líder de la federació del Barcelonès Nord

|

- Publicitat -

L’actual alcalde va néixer l’any 1957 en aquest nucli del Baix Llobregat i és fill de Blas Muñoz, el darrer alcalde franquista del municipi. La seva carrera professional ha estat molt vinculada al municipi, on és una persona molt coneguda.

A nivell polític va començar a militar a les files socialistes l’any 1974, a finals de la dictadura on ha continuat la militància fins ara amb diferents càrrecs públics i dins del partit. L’any 1981 va ser nomenat primer secretari de la Federació V que ocupa fins ara. La federació del Barcelonès Nord inclou ciutats de Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Sant Adrià de Besòs, Tiana (Maresme) i Montgat (Maresme). És considerada una federació important tant per l’important pes demogràfic, molt potencial pel nombre de votants afins als socialistes. Bartomeu Muñoz és també membre del Consell Nacional del PSOE.

Havia format part fins al 2008 de la comissió de control financer del PSOE on va entrar l’any 1988

Publicitat

Tot i que va ser el 1993 quan va ser nomenat alcalde, Muñoz ja havia accedit temporalment a l’alcalde el 19 de febrer del 1992 ja havia assumit l’alcaldia en funcions per la baixa temporal de l’alcaldessa Manuela de Madre. A 1983 va ser escollit per primer cop regidor a les llistes del PSC. El 2003 es presenta per primer cop com a cap de llista i aconsegueix 16 regidors dels 27 regidors. Tot i tenir majoria absoluta, Muñoz arriba a acords per incorporar al govern a ICV-EUiA i CiU. En les eleccions del 2007, repeteix com a candidat i amplia amb un regidor la seva majoria absoluta. Aquest cop ecosocialistes i nacionalistes no es sumen al govern.

A la Diputació de Barcelona, Bartomeu Muñoz va entrar-hi com a diputat l’any 1983. Al 1988 és nomenat diputat adjunt de l’àrea de Cooperació, sota la presidència de Manuel Royes. Sota la presidència de Celestino Corbacho, l’any 2004 és designat vicepresident primer de la Diputació de Barcelona. Actualment manté el càrrec sota la vicepresidència d’Antoni Fogué, regidor al seu ajuntament.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut