Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Barretines, faixes i una geganta desfilen pels carrers de Berlín

La comunitat catalana de Berlín ha participat aquest diumenge a la rua del Carnaval de les Cultures (Karneval der Kulturen, KdK), un gran festival popular en què es representen les diferents cultures que conviuen a la capital alemanya. Els catalans residents a Berlín han ballat amb barretines i faixes acompanyats per la Colla de Gegants i Grallers de Corbera de Llobregat, un grup de percussionistes de Barcelona, capgrossos i una geganta. La comparsa ha estat organitzada pel ‘Katalanischer Salon’, el casal català de Berlín. La Delegació de la Generalitat a Alemanya també ha participat en aquesta festa a través d’un estand on oferia informació turística, cultural i històrica del país.

Redacció
Redacció 24/05/2010

El bon temps ha acompanyat durant aquest diumenge de festivitat a Berlín i Catalunya ha participat per primera vegada al ‘Karneval der Kulturen’. ‘Estem molt contents i molt il·lusionats de poder ensenyar als ciutadans de Berlín ni que sigui una petita part de la nostra cultura’, ha explicat Òscar Bernaus, el president del ‘Katalanischer Salon’, el Casal Català de Berlín. La geganta ‘Elisabeth-Christine’, que ha vingut especialment des de la ciutat alemanya d’Hamburg, també ha acompanyat la comparsa catalana durant la rua.

Per la seva banda, la Delegació de la Generalitat a Catalunya disposa d’un estand propi durant els quatre dies que dura el ‘Karneval der Kulturen’, que se celebra anualment per la segona Pasqua. La Delegació ofereix informació informació turística, cultural i històrica del país i dóna l’oportunitat de conèixer elements tradicionals de la cultura popular catalana, com el porró o un capgròs. Aquells que visitaven l’estand poden omplir un qüestionari sobre Catalunya i participar en un sorteig.

El ‘Karneval der Kulturen’ va néixer l’any 1995 a partir dels canvis econòmics i polítics que es van produir a Berlín els anys següents a la caiguda del mur. El festival és un homenatge a les diferents cultures que conviuen a la capital alemanya. Des de fa quinze anys se celebra anualment al barri multiètnic de Kreuzberg. A la rua hi participen unes 4.500 persones i estan representades fins a 70 nacions. La festa es completa amb 340 estands informatius, música i menjars i begudes tradicionals de cada país.