Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Barcelona torna a ser la capital mundial de la telefonia

A partir d’aquest dilluns i durant tota la setmana, Barcelona serà la capital mundial de la telefonia mòbil. El Mobile World Congress ultima els preparatius abans que d’obrir les portes als 55.000 visitants que, segons l’organització, s’hi aplegaran i a les més de 1.300 empreses que exposaran els seus productes. El congrés, el més important del món d’aquest àmbit, suposarà un impacte econòmic de 200 milions d’euros a la capital catalana. Un dels sectors més beneficiats serà l’hoteler, que ja ha anunciat que registrarà una plena ocupació. S’espera que aquesta edició sigui la de la recuperació econòmica, segons els propis organitzadors. El certamen també servirà per impressionar els visitants i organitzadors, a l’espera que la capital catalana s’adjudiqui la celebració del certamen a partir de 2013.

Redacció
Redacció 14/02/2011

Uns 55.000 visitants -5.000 més que l’any passat-, un 30% dels quals, alts directius de 1.300 empreses d’arreu del món que ocuparan unes 30.000 places hoteleres i es deixaran en total 200 milions d’euros en una setmana. Les xifres que es maneguen durant el Mobile World Congress deixen evidència de la importància que té aquest a nivell mundial i l’impacte que genera a Barcelona.

De fet, el conseller delegat de l’empresa organitzadora, John Hoffman, parlava el dia de la presentació del congrés d’una edició marcada per la ‘recuperació’, malgrat que alguns sectors econòmics encara pateixen els efectes de la crisi econòmica.

Hotels plens

Entre els més beneficiats hi hauran els hotelers de Barcelona i les localitats properes. Segons el gremi d’hotels de la ciutat, enter el 14 i el 17 de febrer, els establiments registraran una ocupació mitjana del 95%. Fins i tot, a altres municipis com ara Sitges s’espera que s’emplenin el 90% de les habitacions.

L’aeroport del Prat preveu operar com a mínim 148 aterratges i enlairaments d’avions privats, el doble del que es registren habitualment en una setmana. A més, s’espera que la afluència de passatgers sigui un 30% superior que una setmana normal. Per aquest motiu, Aena ha reforçat serveis com el personal de les parades de taxi.

L’alt nivell d’alguns congressistes també s’ha notat en la demanda de serveis de transport de luxe. Durant els dies de celebració del congrés, es mouran per Barcelona unes 800 limusines, algunes d’elles provinents d’altres parts de l’estat espanyol i, fins i tot, de França, perquè a Catalunya no n’hi ha prou per cobrir la demanda que es genera pel Mobile World Congress.

Participació catalana

Entre les més de 1.300 empreses participants, hi haurà 67 companyies espanyoles i 21 de catalanes. De fet, el certamen compta amb un pavelló català, que acull set empreses i un centre tecnològic. A més, ACC10 ha facilitat la participació de 10 ‘starts-ups’ -empreses en fase pràcticament de gestació- en un espai dedicat a les companyies que desenvolupen aplicacions per a la telefonia mòbil i les telecomunicacions. Sis empreses catalanes més participaran en els Mobile Venture Forum, on intentaran trobar inversors disposats a aportar per elles.

Mantenir la fira a Barcelona fins el 2017

Aquesta serà una edició espacial no només pel resultat, que s’espera que estigui per sobre del de l’any passat, sinó també perquè se celebra a les portes de l’elecció de la ciutat que serà seu del congrés a partir de 2013 i fins el 2017. Barcelona té garantida la celebració del Mobile World Congress l’any vinent, però el 2013 encara no està decidit on tindrà lloc. L’organització s’ha mostrat satisfeta amb com s’han desenvolupat les edicions que s’han celebrat a la Ciutat Comtal. Fins i tot, aquesta passada setmana ha tret importància a la polèmica al voltant dels preus dels hotels. Segons els organitzadors, Barcelona és una de les poques ciutats europees que pot oferir aproximadament 21.000 places a un ‘preu correcte’, que es pacta entre l’empresa i el gremi d’hotels.