Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Barcelona serà ciutat ‘wifi’

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat per unanimitat la proposta d’Esquerra que pretén facilitar la connexió a Internet sense fils a tota la ciutat i convertir-la en un referent mundial. La regidora d’ERC, Ester Capella, ha defensat que aquest servei ‘ha de permetre l’Ajuntament oferir un servei de proximitat a la ciutadania’.

D’aquesta manera, la Comissió de Presidència, Territori i Funció Pública de l’Ajuntament de Barcelona ha donat llum verda a socialitzar la connexió a Internet sense fils com ja s’ha fet en altres ciutat europees, per exemple a la ciutat anglesa de Manchester. De moment es posaran a disposició dels ciutadans 500 punts d’accés, amb una connexió de temps limitat per evitar conflictes amb les operadores.

Redacció
Redacció 23/10/2008

La regidora republicana ha emplaçat el govern municipal de Barcelona a ‘trobar la fórmula més escaient per fer de Barcelona un referent mundial pel que fa a la dotació de serveis d’Internet’. La mesura aprovada obliga a l’Ajuntament a estudiar el conjunt de xarxes sense fils que existeixen a la ciutat.

Actualment, l’Ajuntament ja disposa d’un projecte específic per dotar d’accés a Internet amb tecnologia sense cables als ciutadans. El projecte s’anomena ‘BCN Wifi’, i es va presentar com a mesura de govern al Consell Plenari del passat mes de juny. Aquest pla preveu posar a disposició de la ciutadania 500 punts amb connexió a Internet sense fils dins d’espais municipals com centres cívics i parcs, entre d’altres. Serà un accés limitat en temps i continguts per tal d’evitar conflictes de competències amb les operadores.