Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Barcelona s’acostuma a la foscor

10.000 persones han passat una segona nit a les fosques. Tot i això, Barcelona ha passat la nit com si hagués estat una nit més, sense incidents destacables. Fecsa-endesa ha destinat un total de 134 grups electrògens, dues subestacions mòbils, 70 quilòmetres de cable de xarxa de mitja tensió i el suport de 700 tècnics. Paral·lelament, els Mossos han desenvolupant un complex dispositiu per poder fer arribar la llum a Barcelona.

Redacció 25/07/2007

Tot i l’apagada elèctrica que encara afectava uns 10.000 usuaris, Barcelona ha superat aquesta passada nit sense incidents destacables, segons han assegurat aquest dimecres fonts de la Guàrdian Urbana, Mossos d’Esquadra i Bombers de Barcelona.

Al conjunt de la ciutat s’han produït les incidències normals de qualsevol altra nit. 10.000 abonats han passat una segona nit sense subministarment elèctric, segons Fecsa Endesa. La companyia ha destinat un total de 134 grups electrògens, dues subestacions mòbils, 70 quilòmetres de cable de xarxa de mitja tensió i el suport de 700 tècnics per suplir la manca de subministrament elèctric de les infraestructures de 220 kV, segons un comunicat de l’empresa. Aquesta nit i matinada 18 grups electrògens més han arribat a Barcelona des de València. Fecssa-Endesa confia en restablir totalment el servei al llarg d’aquest dimecres.

Dispositiu dels Mossos per fer arribar llum

La Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra ha desenvolupat un dispositiu aquesta matinada per acompanyar nombrosos camions carregats amb generadors d’electricitat cap a Barcelona. Aquesta actuació, que consistia a rebre els camions que venien a l’Àrea de Llobregat de l’AP-7, a l’altura de Castellbisbal, i acompanyar-los amb vehicles policials fins a les zones de Barcelona on s’havien de descarregar va començar dimarts a la tarda i ha finalitzat a les set d’aquest dimecres al matí. Segons han explicat des de l’Oficina del Portaveu a l’Agència Catalana de Notícies, a banda dels nombrosos generadors encarregats per Fecsa-Endesa, també s’han rebut 18 generadors portats per l’exèrcit espanyol des de València que han arribat en dos torns, el primer a les sis de la matinada.