Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Barcelona s’agermana amb San Francisco

El delegat de Presidència, Ignasi Cardelús i l’alcalde de Sant Francisco, Gavin Newson, oficialitzen aquest dilluns a la ciutat americana l’acord d’agermanament entre les dues capitals. Segons l’ acord, Barcelona i San Francisco es comprometen ‘a aprofundir la seva col·laboració en matèria d’innovació, lideratge i transformació social, així com a fomentar nous intercanvis econòmics, científics i culturals’, tal i com ha explicat en un comunicat l’Ajuntament de Barcelona. Per Cardelús, ‘Barcelona i San Francisco tenen molts projectes comuns en matèria de drets civils, polítiques de transport, infraestructures, nova indústria, tecnologia, educació, o universitats’.

Redacció
Redacció 20/07/2010

L’acord d’agermanament ha estat possible gràcies, segons el consistori barceloní, a la voluntat de les dues ciutats. Per part de San Francisco, l’agermanament l’ha promogut un comitè ciutadà format per destacades personalitats del món de l’empresa, les arts o la universitat. Per part de Barcelona, l’Ajuntament ressalta la tasca desenvolupada per l’Associació Amics de Gaspar de Portolà que des de fa anys treballa per l’apropament entre Catalunya i Califòrnia.

D’entre les línies de treball que s’han posat sobre la taula destaquen diversos acords amb les universitats catalanes o les sinergies entre els ports de les dues ciutat. A la cerimònia d’agermanament també hi ha assistit el director de l’Associació d’Amics Gaspar de Portolà, Ramon Baiget. Barcelona està agermanada amb 24 ciutats de tot el món.