Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Barcelona en Comú vol aixecar les catifes

Barcelona (ACN).- Les Cotxeres de Sants han acollit aquest diumenge l'acte de presentació de la candidatura definitiva de Barcelona En Comú (BComú) que concorre a les pròximes municipals. Un acte amb el lema “70 dies per Guanyar Barcelona”, marcant així el compte enrere per a les eleccions municipals del 24 de maig. En la seva intervenció, la cap de llista, Ada Colau, ha contraposat la intenció de la formació d'assolir una Barcelona “liderada per la gent” que contrasta amb la Barcelona “desigual, privatitzada i injusta” provocada per la gestió del govern de Xavier Trias. Un discurs suposadament d’esquerres però sense cap referència a Barcelona com a capital d’un nou estat.

Redacció
Redacció 15/03/2015

Carrega contra Trias però obvia la ciutat dels governs de PSC i ICV
 

“Trias no fa respectar la ciutat davant els grans lobbies. Al contrari, amb l'ajuda de CiU els lobbies s'apoderen de la ciutat”, ha assegurat l'alcaldable de BComú recordant que tampoc respecta la opinió i el dret a decidir dels veïns i veïnes quan fa pactes amb el PP a l'Ajuntament. “Exigim a Trias que el mateix respecte que té per la Diagonal i pel Passeig de Gràcia el tingui pels veïns i veïnes del Besòs, la Trinitat o Ciutat Meridiana”, ha declarat en un altre moment del seu discurs.
 
Barcelona, capital d’una autonomia més, cap ambició nacional
 
“Volem un ajuntament que recuperi l'autoritat democràtica i es comprometi realment amb els drets humans”, ha manifestat Colau, qui ha dit de Xavier Trias que “passarà a la història com l'alcalde de les desigualtats” i de “l'empobriment de la classe treballadora”. “Es doblega davant els lobbies”, ha afegit Colau de l'actual alcalde de Barcelona, a qui li ha advertit que “no volem caritat ni mesures electoralistes. Volem recuperar la ciutat!” ha subratllat.
 
70 dies per guanyar Barcelona, una ciutat més d’Espanya
 
Sobre la cita del 24 de maig, de la que només en resten 70 dies, Ada Colau ha manifestat que “tenim una responsabilitat històrica”. Un repte, però, “que no ens espanta perquè ens mou una grandíssima il·lusió”, ha prosseguit. “I cal que totes ens comprometem a expandir-la per assegurar nosaltres, la gent senzilla, guanyem”, ha dit davant unes 800 persones que omplien fins adalt el recinte de les Cotxeres de Sants.
 
Laia Ortiz, una Barcelona “neta” i “intel·ligent”, vella política i velles maneres de fer política tornant a l’Ajuntament
 
L'ecosocialista i integrant de la llista de BComú, Laia Ortiz, ha estat crítica amb els esforços que duu a terme el govern municipal de CiU per promoure la ciutat a nivell internacional oblidant-se a l'hora del benestar dels barcelonins i barcelonines. Un exemple que ha donat és la difusió de Barcelona com a potencial 'Smart city'. “Què té d'intel·ligent privatitzar escoles bressol o l'aigua que bevem?”, s'ha preguntat Ortiz. “O bé regalem milions a la Fórmula 1 “això ni smart ni es intel·ligent, ni digne, ni just”, ha assegurat. Ortiz ha assegurat que Barcelona En Comú ha redactat un “pla de xoc” amb mesures per dur a terme en el primer any de mandat per tal d'atendre les situacions i casos més greus d'emergència social. “Tenim un pla per canviar allò que no ens agrada a l'Ajuntament. Sense justícia no hi ha democràcia”, ha destacat.
 
Jaume Asens, aixecar les catifes per seguir a Espanya
 
Per la seva banda, l'advocat Jaume Asens ha centrat el seu discurs a la lluita contra la corrupció. “A la minoria privilegiada: el seu temps s'ha acabat” ha alertat. “S'ha acabat que ens prenguin el pèl els que tenen la seu embargada i s'enriqueixen amb sobres i comissions”, ha manifestat. “Ja n'hi ha prou d'institucions al servei d'una elit caciquil que ha intentat mercantilitzar-ho tot i s'ha acabat el temps de les castes professionalitzades”, ha afegit. En aquest sentit, Asens ha sentenciat “volem aixecar catifes i fer net només a l'Ajuntament, a les 170 empreses consorcis i ens públics que en depenen, fer net al consell comarcal, a la Diputació i a l'àrea metropolitana”, ha conclòs.