Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Barcelona Decideix recorda a Duran i Lleida que pot votar anticipadament si el 10A es troba a Berlín

L’entitat organitzadora de la consulta independentista a la capital de Catalunya, Barcelona Decideix, no perd cap oportunitat perquè tots els barcelonins puguin expressar-se democràticament el 10 d’abril. El líder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va afirmar ahir que no podria participar en la consulta perquè aquell dia es trobarà de viatge oficial a Berlín, però Barcelona Decideix li respon recordant-li que, o bé pot votar anticipadament, o bé un voluntari pot passar per casa seva a recollir-li el vot anticipat. ‘Com que no hi seré no cal que em plantegi què faré’, digué ahir.

Redacció
Redacció 22/02/2011

El 10 d’abril, Duran i Lleida serà a Berlín participant en el Fòrum hispano-alemany -presidit pel rei espanyol i pel president alemany- i en unes jornades de la CDU, partit germà d’Unió. ‘No m’he inventat jo les dates’, va subratllar per deixar clar que no estava buscant una excusa, alhora que va recordar la postura de CiU en aquesta qüestió: donar llibertat a cadascú perquè faci el que cregui però sense instar a participar des de cap institució. ‘Aquesta no és una iniciativa política i els polítics ens hem de manifestar en les institucions’, ha subratllat.

Barcelona Decideix dóna la raó a Duran en aquest aspecte: ‘Com bé diu el senyor Duran, no es tracta d’una iniciativa de caràcter polític sinó ciutadà. I ell, com a polític i com a ciutadà que actua en nom d’altres ciutadans, pot expressar les seves opinions tant en les institucions com fora d’elles.’

Tot amb tot, prossegueix: ‘Com a gestors de la consulta ens preocupem que tots els ciutadans que viuen a Barcelona tinguin l’oportunitat d’expressar la seva opinió independentment de la professió a què es dediquin o qualsevol altra circumstància social o ideològica. I en el cas del senyor Duran, com en tants d’altres, volem fer tot el possible perquè res no impedeixi el lliure exercici del dret al vot.’ És per això que li proposen: ‘El coordinador de campanyes de Barcelona Decideix, Xavier Martínez Gil -que està acreditat com a fedatari per recollir vot anticipat a domicili-, es posa a la disposició del senyor Duran per tal de recollir-li el vot en el lloc i el moment en què li vagi bé, d’avui fins al dia de la consulta’.