Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Barcelona acollirà la Segona Conferència Internacional de Països Esportius

Barcelona acollirà del 24 al 27 de novembre la segona Conferència Internacional de Països Esportius, que sota el lema “Polítiques d’Esport i Salut” analitzarà totes les potencialitats del fenomen esportiu en favor de la salut de les persones. La conferència, que està organitzada per les secretaries d’Afers Exteriors i d’Esport del departament de la Vicepresidència amb la col·laboració de la Xarxa de Països Esportius, reunirà experts internacionals i catalans de la temàtica.

Redacció
Redacció 20/11/2008

En l’edició d’aquest any, la Conferència es proposa analitzar les pràctiques i les polítiques que giren al voltant del binomi esport-salut. Un panell d’experts del sector, tant internacionals com catalans, analitzaran durant quatre dies, i des d’una perspectiva científica, totes les potencialitats del fenomen esportiu en favor de la salut de les persones. Per un altre costat, també s’acostaran a l’esport des de l’òptica de la responsabilitat de les administracions públiques a l’hora d’aplicar polítiques i programes eficients per a la millora de la salut.

La d’aquest any és la Segona edició de la Conferència de Països Esportius, de la qual se’n celebrà la primera edició a Barcelona l’abril de l’any 2003. En aquella primera edició representants d’institucions i organitzacions esportives de diferents països van aprovar una declaració basada en la promoció de polítiques i mesures adreçades a afavorir el reconeixement del concepte de Països Esportius, per identificar “els territoris que tenen una identitat esportiva pròpia, corresponguin o no al territori d’un manera, la Xarxa de Països Esportius.