Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

“Barbaritat Valenciana”

Antoni Belloch és dissenyador gràfic, resident a Godella. Inesperadament ha saltat a la fama aquests dies per una obra seva que no pensava, diu, que provoqués tanta polèmica. Arran d’un […]

Redacció
Redacció 20/05/2008

Antoni Belloch és dissenyador gràfic, resident a Godella. Inesperadament ha saltat a la fama aquests dies per una obra seva que no pensava, diu, que provoqués tanta polèmica. Arran d’un PAI (Programa d’Actuació Integrada) promogut en el seu municipi, va elaborar “amb ànim faller i esperit crític” un logotip que parodia al de la Generalitat. Sota el nou icona hi va posar: “Barbaritat Valenciana. Conselleria d’Especulació”.

El drac l’ha invertit (mira cap a la dreta) igual que l’escut, que està inclinat cap a la dreta, quan en l’emblema oficial es decanta cap a l’esquerra. Arran del tancament de repetidors de TV3, el canal públic de Catalunya va entrevistar a “La nit al dia” al conseller català Joan Manel Tresserras. En un dels monitors del fons va aparèixer l’escut de Belloch i a partir d’aquí ja l’havíem fet ben grossa.

El vicepresident del Consell Vicente Rambla ha acusat a TV3 de burla i manipulació de la imatge corporativa de la Generalitat. D’altra banda, per a Belloch no hi ha per tant. “Parlen de burla als valencians menyspreant que molts valencians estem a favor que es segueixi emetent TV3”, va denunciar. El pare de l’invent va anunciar que està disposat a serigrafiar samarretes de “Barbaritat Valenciana”.