Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Banderes plurals

L’ofensiva del Partit Popular per tal que cada ajuntament de l’Estat llueixi una rojigualda al balcó no només ha trobat opositors entre catalanistes i nacionalistes bascos. A Donostia Izquierda Unida […]

Redacció 26/10/2007

L’ofensiva del Partit Popular per tal que cada ajuntament de l’Estat llueixi una rojigualda al balcó no només ha trobat opositors entre catalanistes i nacionalistes bascos. A Donostia Izquierda Unida del País Vasco ha respost a la moció patriotera del PP demanant que, enlloc de l’espanyola, ondegin al balcó consisterial la bandera de la República espanyola, la bandera feminista i l’arc iris que representa a gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals.

Segons la portaveu d’IU-Aralar, aquestes banderes aportarien més “pluralitat” i servirien per rebaixar la “crispació” entre els donostiarres. La peculiar iniciativa ha anat acompanyada d’un discurs força clarivident per part d’Izquierda Unida, que creu que la bandera espanyola “no és un concepte pacífica per una gran part de la ciutat, d’Euskadi i de l’Estat”. Una divertida manera de contrarestar la malaltissa febrada patriota dels populars que engega ja ara i anirà in crescendo fins a les eleccions espanyoles del març vinent.

Caldrà sobreviure a la tempesta com bonament puguem.