Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Baltasar i el rugbi II

|

- Publicitat -

El passat 4 de març, publicàvem un Punt de mira en el què us explicàvem una informació que ens havia arribat segons la qual el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, tindria en la seva possessió uns documents del seu pare que facilitarien el reconeixement de la Federació Catalana de Rugbi (FCR) i, segons aquesta informació, el conseller s’hauria negat a fer-la arribar a la Federació.

El Departament de Medi Ambient i Habitatge s’ha posat en contacte amb el directe!cat i asseguren que ‘la notícia que vau publicar el passat 4 de març en relació al conseller Baltasar és totalment falsa’. Com a prova d’això, ens fan arribar dues cartes: una que el president de la FCR ha fet arribar al conseller Baltasar i la resposta, d’ahir mateix, de Baltasar al president de la FCR.

Publicitat

Xavier-Albert Canal Gomara, president de la Federació Catalana de Rugbi, va enviar aquesta dilluns aquesta carta al conseller on explica que les informacions que donàvem en el Punt de mira eren ‘totalment incertes, mancades de la més mínima investigació’ i afirma que ‘és impossible que cap persona de la Federació hagi tingut res a veure en la citada informació’ i demana disculpes a Baltasar en nom de tot el col·lectiu del rugbi català. Així mateix també exposa que ‘mai cap persona de la FCR ha manifestat que vostè (conseller) s’ha negat a aportar cap documentació i menys que cap paper sortirà de casa seva. Ans el contrari. El Sr. Rafel Niubó em va manifestar la seva predisposició per qualsevol qüestió que estigués al seu abast’. Finalment afegeix que ‘fa poques setmanes, parlant amb un veterà del rugby català, em va dir que, de tenir alguna cosa, seria un germà de vostè que, segons em van dir, era el que més vinculació va tenir amb el rugby. Per qüestions de feina, encara no havia iniciat cap acció encaminada a posar-me en contacte amb ell i, amb informacions com la que tractem, difícilment ens ajuda a fer-ho’.

El conseller Baltasar va respondre la carta de Canal ahir mateix on qualifica el Punt de mira de ‘notícia totalment infundada, errònia i falsa’. Baltasar explica que sobre aquesta qüestió dels papers del rugbi català ja havia respost a la Federació el passat 15 de desembre comunicant-los que ‘no disposava de cap documentació’ i adreçant-los a posar-se en contacte amb el seu germà de qui assegura que va facilitar-los el nom i el telèfon de contacte, però la FCR no s’hi ha adreçat.

Baltasar ha demanat a la Federació Catalana de Rubgi que publiqui al seu web una nota al respectei que enviï una nota aclaridora al directe!cat ja que ‘persones de la Federació i del carrer’ han demanat explicacions al conseller, a través del Departament de Medi Ambient i Habitatge, a partir de la informació publicada al Punt de mira. La Federació Catalana de Rugbi, a les 21 h d’aquest dimarts, no ha fet cap de les dues coses.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut