Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Badalona serà la Capital de la Cultura Catalana l’any 2010

|

- Publicitat -

Badalona serà l’any 2010 la Capital de la Cultura Catalana. Aquesta representació és la primera vegada que recau en un municipi de la diversa àrea metropolitana de Barcelona. En aquest sentit, el regidor de Cultura, Jaume Vives, explica el gran ‘repte’ de Badalona 2010 serà explicar la cultura catalana del segle XXI des de la perspectiva metropolitana.

L’alcalde, Jordi Serra, assegura que la Badalona actual és una ‘ciutat d’oportunitats’ i de ‘convivència cívica’ i ‘creixement personal i comunitari’. Per això, Serra aposta per una cultura ‘integradora’. Entre les apostes de Badalona 2010 hi ha la d’incorporar a la capitalitat cultural elements de cultures foranies, com el flamenc, que s’han adoptat com a propis després de molts anys de convivència.

Publicitat

D’altra banda, la parròquia d’Escaldes-Engordany, a Andorra, ha estat elegida Capital de la Cultura Catalana 2011, en veure’s desbancada per Badalona en l’elecció de la capitalitat cultural del 2010. El cònsol major, Antoni Martí, explica que la capitalitat de la parròquia serà ‘la de tot el Principat d’Andorra’ perquè ‘totes les parròquies i el govern hi han donat suport i tindran una implicació important’.

Segons el conseller de Cultura del comú d’Escaldes-Engordany, Pere Moles, el repte de la capitalitat andorrana serà ‘fer aportacions a la cultura catalana des de l’únic estat del món on la llengua catalana és l’única oficial’.

El president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, assegura que ‘Badalona i Escaldes representen dues realitats diferents però complementàries de l’espai lingüístic i cultural català’. Segons ha afegit Tudela, ‘aquestes capitalitats serviran per a fer aportacions molt positives al conjunt, des d’òptiques diverses’.

A més del mateix Tudela, el jurat que ha elegit Badalona 2010 i Escaldes-Engordany 2011 com a capitals de la cultura catalana l’han format els rectors i rectores de la Universitat de les Illes Balears, la Universitat de Girona, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Vic, la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat de Lleida.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut