Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Azúa titlla Catalunya de lloc ‘prefeixista’

Félix de Azúa, acadèmic de la Real Académia Española (RAE) ha tornat demostrar com el tarannà de l'Espanya més casposa es troba instal·lada a les institucions. Azúa en una entrevista a Vozpopuli, ha sentenciat: “En alguns llocs prefeixistes com Catalunya, s'ensenya l'esperit nacional i a odiar l'enemic”. L'acadèmic ja va criticar el sistema educatiu català fa pocs dies.

Redacció
Redacció 04/04/2016
La incontinència verbal de Félix de Azúa, acadèmic de la RAE, no té aturador. En aquest cas, en una nova entrevista, ha dit textualment “Els nens petits no aprenen res a l'escola o els instituts. Aprenen ideologia, sobretot en alguns llocs prefeixistes com Catalunya, on se'ls ensenya l'esperit nacional i a odiar l'enemic.”
 
L'escriptor, nascut a Barcelona, va ser protagonista fa dues setmanes d'unes polèmiques declaracions en què assegurava que “l'educació a Catalunya està en mans de talibans. Consisteix a ensenyar odi a Espanya i a allò que és espanyol”.

Les peixateres i Colau
 
També hi ha hagut paraules, un altre cop, per a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Després d'afirmar que hauria d'estar venent peix, en aquesta entrevista no només s'ha reafirmat sinó que ha explicat que qui ha humiliat les peixateres ha estat Colau: “les peixateres deuen semblar-li una cosa espantosa, perquè li ha dolgut molt”. Finalment ha sentenciat “què entendrà per misogínia una dona que quasi no té estudis?”.

La progressia espanyola surt en defensa de Colau

El digital infolibre ha impulsat una petició a change.org que ja té  prop de 43.000 signatures dirigida a la RAE a qui demanen exigeixi la dimissió de Félix de Azúa “per les seves declaracions masclistes contra Colau”, per haver assegurat a la revista Tiempo que Colau hauria d’estar “venent peix”