Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

“Aznar és una caricatura d’ell mateix”

El portaveu parlamentari d’Esquerra al Congrés, Joan Tardà, considera que l’expresident José María Aznar s’ha “exaltat” en aquesta campanya electoral, amb declaracions com les que ahir va fer en un acte electoral a Calatayud, i ha posat de manifest la seva “mala mena ètica” i “la caricatura en què s’ha convertit”.

Redacció 24/05/2007

Així es referia a les afirmacions d’Aznar que acusaven el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, de portar Espanya a una situació semblant a la de fa setanta anys i reeditar la divisió social que va portar a la Guerra Civil. En el mateix míting, el president d’honor del PP va advertir que cada vot que no vagi al seu partit “serà un vot perquè ETA sigui a les institucions”.

Tardà ha assegurat que amb aquest tipus de manifestacions l’excap de l’executiu fa “un mal servei” als dirigents del PP “que naveguen cap a aigües més centristes”. “S’ha exaltat i ja ni tan sols intenta amagar el seu ideari feixista”, ha recalcat.

El portaveu dels independentistes ha afegit que ja ha quedat “fixada davant de la història la mena ètica d’aquest personatge” que, segons la seva opinió, “tard o d’hora haurà de donar compte davant dels tribunals internacionals dels fets ocorreguts en la guerra de l’Iraq”.

Per tot això, ha assenyalat que un “personatge estrafolari” com Aznar, que fa anàlisi “sense rigor i sense cap tipus de pudor”, no hauria d’haver estat convidat a formar part del Consell d’Estat pel fet d’haver estat president del Govern. “No hauria de tenir cabuda en òrgans així”, ha postil·lat.