Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Avui reunió a Madrid entre Govern i Generalitat per negociar el traspàs de rodalies

Comencen les negociacions, que es preveuen dures. La delegació catalana encarregada d’aconseguir un traspàs absolut de les competències en les Rodalies de Renfe està formada, entre d’altres, pel secretari de Mobilitat, Manel Nadal, i el tinent d’alcalde de Barcelona, Ramon Garcia-Bragado. El govern català vol concretar el traspàs de la divisió de rodalies de Renfe. Això implica segregar la companyia, de manera que els seus treballadors i el material destinat a les rodalies passarien a dependre directament de la Generalitat. Tot plegat, tot just acaba de començar.

Redacció
Redacció 10/09/2007

Un estiu caòtic. Aquesta sentència podria resumir perfectament la situació repetida ocasió darrera ocasió, sobre el clar dèficit d’infraestructures que viu Catalunya avui dia. Ara, com tots sabem, ha passat a ser una prioritat per part de la Generalitat de Catalunya, o almenys això sembla, obtenir les competències de Rodalies per tal de fer-ne, o si més no intentar-ho, una millor gestió.

Així doncs, avui ha tingut lloc la primera reunió tècnica entre els governs català i espanyol per negociar el traspàs de les rodalies previst pel gener de l’any que ve. L’objectiu d’aquesta primera trobada és posar sobre la taula tots els aspectes a negociar, i saber fins a quin punt es poden traspassar. Més enllà de poder decidir els horaris i els recorreguts dels trens, el govern vol concretar el traspàs de la divisió de rodalies de Renfe. Això implica segregar la companyia, de manera que els seus treballadors i el material destinat a les rodalies passarien a dependre directament de la Generalitat.

També hi ha un clar interès, per part catalana, a assegurar que Madrid mantingui el compromís d’invertir en les infraestructures, tenint en compte que la titularitat de les vies no es traspassarà i és un element clau per al bon funcionament del servei.