Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Avui comença un nou mètode per la conservació de boscos a Lleida

“Boscos de Muntanya” és un projecte pioner als Països catalans que compta amb la col·laboració del Parc Natural de l’Alt Pirineu, i es basa en la col·laboració ciutadana. Així, el projecte es durà a terme “colze amb colze” amb una brigada forestal de treballadors del parc i els voluntaris. La zona de bosc on es realitzarà el projecte abraça prop de mil hectàrees de pi negre, pi silvestre, bedoll i roure, i el camí que volen netejar i senyalitzar discorre entre l’ermita de Sant Joan Vell i Montenartró.

Redacció 30/07/2007

El projecte “Boscos de Muntanya” té dos objectius molt clars: en primer lloc vol fomentar la conservació de l’entorn, dels nostres boscos, i en un segon lloc el projecte parteix de la base que aquesta conservació serà possible gràcies a la col•laboració i la implicació de la ciutadania i el treball voluntari.

Així doncs, el pioner projecte creat per l’Associació Hàbitats s’inicia aquest dilluns al Pirineu lleidatà. El seu coordinador, Andreu González, assegura que es pretén fer evident la situació actual dels boscos i la necessitat de gestionar-los a través del voluntariat ambiental actiu, fet que suposa implicar els ciutadans de “forma vivencial” en la conservació de l’entorn.

Les iniciatives concretes

Entre d’altres iniciatives, ‘Boscos de Muntanya’ vol recuperar un camí forestal de cinc quilòmetres situat al Bosc Gran, propietat de l’entitat municipal descentralitzada de Montenartró, dependent de Llavorsí, al Pallars Sobirà. També es durà a terme