Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

Avui comença el Rebrot, festival de joves dels Països Catalans

El Rebrot, el festival de Joves dels Països Catalans que cada any organitzen els joves de Maulets, arriba enguany carregat de canvis. El Rebrot 2007 passa de Berga a Argentona i segons fonts de l’organització “enceta una nova etapa” i “assoleix” un dels objectius explícits que tenia des del seu naixement: la itinerància de l’Aplec. També recupera l’abonament i es ven com un tot, música, festa, política i lluita.

Redacció 26/07/2007

El Rebrot neix l’any 2001 arran de la voluntat de Maulets de fer rebrotar, i d’aquí el nom, l’aplec del Pi de les Tres Branques. Ara, després de 7 anys, el Festival de joves dels Països Catalans arranca amb molta força. Quatre dies de festa i bona música, exactament avui dijous 26 comença la festa que s’allargarà fins el proper dimenge 29 de juliol.

El festival es celebra a enguany a Argentona (Maresme) després que les 6 anteriors edicions es van fer a Berga (Berguedà). Segons els organitzadors, molt contents amb la ciutat pre-pirinenca, rebrot necessitava un canvi d’aires.

Les novetats més importants són la recuperació del format d’aplec, la voluntat de presentar el Rebrot com un tot, política, lluita i de festa. Enguany, després de dues edicions on l’única activitat de pagament era el concert de dissabte a la nit, s’ha recuperat el concepte “abonament”, potenciant que la gent que vagi a l’aplec ho faci per quedar-s’hi de dijous a diumenge.