Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Ausàs troba ‘reprovable’ l’estratègia ‘electoralista’ del Govern espanyol retardant el finançament

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha considerat ‘del tot reprovable’ l’actitud del Govern espanyol en relació amb la negociació del finançament, en considerar que al retardar la negociació fins al març, després de les eleccions basques i gallegues s’ha supeditat l’aprovació del nou model català a ‘estratègies partidistes, partidàries i electoralistes’. El conseller de Governació ha recordat novament a l’Estat que el Govern no acceptarà un acord que no s’ajusti ‘a les necessitats del país, a l’Estatut, i a la Llei’, i que no dubtarà en tornar a rebutjar un model que no compleixi amb aquests requisits. Segons Ausàs, el Govern ha demostrat al llarg de la negociació la defensa dels interessos del país, i ha demanat CiU que sigui ‘responsable’ i doni suport al Govern.

Redacció
Redacció 09/02/2009

En aquest sentit, Ausàs ha insistit en l’actitud de defensa dels interessos de Catalunya que ha mantingut en tot moment el Govern, defugint els interessos ‘partidistes’. ‘Hem dit que no quan ho hem hagut de fer’, ha assegurat, i ha recordat a CiU que el país s’hi juga ‘molt’ i cal anar ‘tots junts’ i donar suport al Govern en la negociació per obtenir el finançament ‘que el país necessita’.

Davant les intencions expressades pel govern espanyol de posposar un possible acord fins després de les eleccions basques i gallegues, que tenen lloc el pròxim 1 de març, Ausàs ha insistit que el Govern no ha de tenir pressa per tancar un acord. ‘No hem de parar fins que l’acord sigui possible sabent que la pressa no ha d’estar de la part del Govern’, ha dit el conseller de Governació. ‘El que no podem és acordar de pressa i corrents un model que suposi pa per avui i gana per demà’, ha afegit.

Ausàs ha assistit aquest diumenge a la festa de l’arròs de Bagà, des d’on ha recordat la importància d’aconseguir un bon acord en matèria de finançament com a ‘clau de progrés i benestar’ per al conjunt dels ciutadans, i en especial per a aquells que tenen més dificultats per incorporar-se al progrés social del país. Ausàs també ha remarcat la importància del nou model per al finançament del conjunt dels ajuntaments del país, i en especial per als petits i mitjans.