Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

[Àudio] Millo deixa caure que el PP pidolarà un diputat a Cs per tenir grup propi

Gerard Sesé @gerardsese | Enric Millo ha visitat aquest matí els estudis de Catalunya Ràdio per a ser entrevistat per a Mònica Terribas a El Matí a Catalunya Ràdio. La conversa ha versat bàsicament sobre el 155 i les seves conseqüències, les possibilitats de formar govern català i la situació d'una possible investidura des de l'estranger. Malgrat que el to de Millo semblava conciliador, el seu discurs ha estat dur i bel·ligerant contra els independentistes.

Redacció
Redacció 11/01/2018
Enric Millo, delegat del govern espanyol a Catalunya, ha mantingut un discurs contundent contra l'independentisme avui a Catalunya Ràdio fent evident l'enrabiada interna de l'unionisme espanyol fruit de la victòria independentista a les eleccions del 21 de desembre passat.
 
Incert final de l'article 155
 
En aquest sentit, abans de les eleccions, es parlava que la fi de l'aplicació de l'article 155 i avui Enric Millo ja ho ha ajornat fins que s'aboliran les accions de la ingerència espanyola a la Generalitat un cop es materialitzi el Govern. Això sí, si es manté dins la legalitat constitucional. En aquest sentit, ha avisat: “esperem que no siguin necessàries unes noves eleccions. Catalunya necessita tranquil·litat i normalitat”. Sobre aquest tema ha estat encara més bel·ligerant: :”ara ja sabem què passa quan un es desvia del camí. L'estat ha demostrat que quan algú l'ataca es defensa de manera ferma”.
 
Fal·làcies per camuflar l'efecte del 155
 
Enric Millo ha tingut valor per afirmar que “l'aplicació del 155 ha estat ponderada i prudent”. Sense ser la seva intenció, la seva afirmació ha semblat una ironia sorneguera: “s'ha respectat l'actual estructura de la Generalitat. S'intervé el que era competència del govern espanyol: interior i exteriors”. Millo ha assegurat que “el 155 tenia una finalitat clara i ha tingut èxit restaurant la legalitat que s'havia trencat, defensant els drets dels ciutadans i protegint les institucions que estaven segrestades”. Respecte a l'economia ha volgut recordar que ja estava intervinguda abans del 155: “la fi de controlar els comptes de la Generalitat dependrà de si el ministeri considera que han desaparegut les raons que van motivar la decisió”.
 
Pidolar un diputat a Ciudadanos
 
Sobre la desfeta del PP a Catalunya, Millo ha explicat que “crec que Ciudadanos ha tingut l'habilitat de saber concentrar el vot de les persones que no veuen un procés de separació i el nostre partit ha patit”. Davant la insistència de Terrbas, Millo ha comès una relliscada i ha deixat caure que el PP “encara no ha demanat formalment un diputat a Ciudadanos per a tenir grup propi al Parlament”. Aquesta frase deixa en evidència la desaparició dels populars i la bona sintonia que mantenen amb el partit taronja, que podria cedir-los un parlamentari.