Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Atrapen el lladre més buscat en els últims mesos

Els Mossos d’Esquadra van detenir la setmana passada a Barcelona un dels suposats lladres més buscats de la demarcació de Barcelona en els últims mesos, setmanes després de donar per desarticulada una banda d’atracadors formada per quatre membres. Quatre van ingressar a la presó i el cinquè, de 16 anys, va ser traslladat a un centre de menors.

Redacció 13/06/2007

Segons ha informat avui la policia catalana, divendres passat van detenir Abilio H.M., de 32 anys i veí de Barcelona. La seva activitat delictiva va començar el 23 de març a Tossa de Mar (Selva), quan hauria atracat una sucursal de Caixa Penedès amb una pistola. Va retenir els treballadors durant 20 minuts i va sostreure’n més de 8.000 euros.

L’abril va robar en tres farmàcies de Barcelona, als carrers Mallorca, Gran Via i Aribau, i es va fer amb un botí de 1.000 euros. En els tres casos va utilitzar un ganivet de grans dimensions amb el qual va amenaçar les víctimes.

La primera quinzena de maig va atracar una farmàcia a l’avinguda Alfons XIII de Badalona (Barcelonès) i dues agències de viatges a la Via Augusta i la Diagonal de Barcelona, de manera que va obtenir 300 i 4.000 euros, respectivament.

La segona quinzena de maig va fer sis atracaments. Va robar en quatre agències de viatges de Barcelona, a Gran Via, Aribau, Via Augusta i Josep Pla, i també en una agència d’assegurances del carrer Casanovas i en una sucursal bancària de Badalona.

El juny va continuar amb la seva activitat delictiva en tres agències de viatges de Josep Tarradelles, Via Augusta i Roselló, a Barcelona, també amb una arma de foc. Va aconseguir uns 1.500 euros.

Abilio H.M. solia actuar entre dos quarts de 10 i les 11 del matí, i també entre dos quarts de cinc i les sis del vespre. A vegades es tapava la cara amb un casc o amb una gorra.

Durant l’escorcoll domiciliari, els agents van trobar peces de roba que l’incriminaven, l’arma utilitzada en els atracaments, que va resultar ser simulada, i dues motos. La detenció es va produir el divendres 8 de juny al migdia al carrer Sant Ramon de Penyafort, a Sant Adrià del Besòs (Barcelonès), quan anava a buscar una de les seves motos.