Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Ataquen la web on més d’un miler de professors universitaris i investigadors signen a favor del Sí

La web que acollia un manifest signat per més d'un miler de professors universitaris i investigadors a favor del sí en el referèndum de l'1 d'octubre ha patit un atac en les darreres hores que ha obligat els seus impulsors a suspendre-la temporalment.
 

Redacció
Redacció 18/09/2017
Aquest dilluns al matí, a la web hi apareix un missatge informant d'un “atac massiu de registres falsos” i que per aquest motiu s'ha deixat d'acceptar noves adhesions durant unes hores.
 
Aquest cap de setmana, els signants –entre els quals també hi ha tècnics, administratius, gestors de les universitats i els centres de recerca- havien fet públic el seu posicionament a favor del sí a la consulta per “participar en la construcció d'un nou estat, l'estructura del qual ens permeti desenvolupar més satisfactòriament les nostres potencialitats individuals i col·lectives”.

Ignorar les amenaces
 

El text també mostra la voluntat del personal universitari per contribuir que l'educació i la ciència “siguin fonamentals en la construcció del nou país” i que Catalunya se situïn “al costat de les nacions més avançades científicament i tecnològica, les quals, amb el seu esforç, contribueixen a fer del món –de tot el món– un lloc millor per a viure”.
 
Per últim, el text demana als ciutadans que “ignorin les amenaces d'aquells que tenen com a únic argument l'ús irracional de la força” i optin pel sí “perquè Catalunya esdevingui una república independent”.