Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Atacs oberts d’un Espadaler inflat al sector independentista

Ramon Espadaler ha atacat de manera oberta els que ahir van defensar el No a la consulta d’Unió com a vot favorable a la independència. En una entrevista a Catalunya Ràdio, el conseller d’Interior ha dit que està “dolgut i perplex” amb alguns dirigents crítics. Tot i no concretar quins, n’ha exclòs Rigol i ha dit que “ja es pot imaginar qui”, en una referència implícita a Núria de Gispert, Toni Castellà i d’altres militants que han fet el pas. 

Redacció
Redacció 15/06/2015

Fanfarronejant dels contactes

D’altra banda, sobre les sospites d’irregularitats a algunes meses de Lleida, Espadaler ha afirmar que “qüestionar la votació està fora de lloc”. També ha volgut fugir d’estudi per justificar que els crítics no poguessin accedir al cens. Ha dit que ningú hi ha tingut accés i que tothom ha fet servir la seva agenda de contactes, que potser és més àmplia en el seu cas “perquè hem estat més a prop de les agrupacions locals”. En la línia del discurs dur contra els independentistes, també els ha minoritzat dient-los que a la mesa on ell votava, a Vic, els interventors dels defensors del No van venir de fora de la comarca.

Independència amb un 50%+1 vots

Ramon Espadaler ha tret pit després de la victòria pírrica a la consulta, ja que ha dit que ningú qüestionaria els resultats si fossin els del referèndum d’independència. Després de la defensa que ha fet a la legitimitat d’aquest 51%, s’ha d’entendre que el conseller d’Interior avalaria una sobirania completa amb el 50%+1 vots. El conseller no se sent qüestionat, tampoc creu haver fet un trencament amb la història del partit, i ha dit que ara Unió s’haurà d’asseure amb Convergència per negociar. És una incògnita saber què negociarà i quins arguments farà servir, ja que la militància no li ha pogut donat un mandat clar respecte la independència i el full de ruta.