Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

Atac furibund de la caverna a una cooperativa de seguretat independentista

directe!cat ha parlat amb en Carles Roca, un dels fundadors de la cooperativa FiR SCP, una petita empresa de serveis per a cobrir concerts i esdeveniments on tots els treballadors de cara al públic parlen català i porten una armilla que hi diu 'Països Catalans'. Aquesta estètica ha provocat tot tipus d'intoxicacions cap a la cooperativa i els ajuntaments o entitats que van contractar els seus serveis. En declaracions a aquest mitjà Roca ha dit que el seu negoci és legal i ha explicat que elTrinagle mai va voler atendre'l per a modificar la notícia feta de males maneres.

Redacció
Redacció 12/02/2016
La caverna mediàtica contra una cooperativa catalana
 
FiR CSP és una cooperativa que ha estat motiu d'atac per part de la caverna i l'unionisme perquè ha ofert un servei que fins ara no existia: una empresa de seguretat on tots els membres atenen en català i que, a més, per norma bàsica atén amb bones maneres i educació. Fins i tot, les porres que porten els seus empleats duen estelades i a l'uniforme, una armilla reflectora, hi diu 'Països Catalans'. Ajuntaments tan importants com el de Sant Cugat o les festes de la Creu Alta de Sabadell han contractat els seus serveis.
 
El Triangle, la caverna d'aquí contra l'empresa catalana
 
Primer fou el Triangle amb un article titulat 'Porrazos en catalán' i després diaris espanyols de la caverna com periodistadigital.es o el d'Eduardo Inda Okdiario que se n'han fet ressò. Explica Carles Roca que quan es va assabentar de l'article que li havia fet el Triangle de seguida va contactar amb ells per explicar-los que el que s'hi deia era fals. Narra Carles Roca que el periodista de El triangle va dir que la informació li havia arribat a través d'una noia i que no l'havia comprovat. Després en voler tornar a contactar amb ell, li varen dir des del diari ElTriangle que s'havia trencat una cama. Roca encara espera…
 
Tots els requisits legals amb proves
 
Carles Roca explica a directe!cat que es van constituir com a “FiR scp” iniciant l'empresa entre tres persones, però efectuant actes i serveis com a “personal de control d'accés”. Explica que hi ha empreses de vigilants de seguretat amb qui col·laborem. Explica que “a escala individual, també tenim la titulació del 'ministerio del interior' com a vigilants de seguretat.
 
Fins i tot, ens diu que alguna vegada la cooperativa “ha passat una inspecció de la policia administrativa trobant-ho tot correcte”. Roca ha volgut aportar-nos un parell de documents que acrediten la legalitat de la seva empresa.
 
Una cooperativa per a les persones
 
Carles Roca explica que ha estat un cop dur per la seva petita empresa i que s'ha vist sense opció a defensar-se. A més, explica que basa la seva contractació a gent que té problemes per a trobar feina: “som un grup de persones variat, hi ha gent gran i gent jove, dones i homes, de diferents orígens, amb diverses coses en comú: professionalitat, bones maneres i, a més, totes també, saben parlar castellà”.
 
Èxit de les seves actuacions
 
Sobre la qualitat del seu servei Roca ha volgut destacar que les entitats o empreses que els han contractat “quan han vist qui som i com treballem hem generat confiança. S'ha donat el cas, que ens demanen serveis on el decret no obliga a tenir personal de control d'accés, però en agafar-nos confiança, ho ha preferit.”.
 
Atac per ser independentista
 
Roca està convençut que el motiu d'aquest article sense contrastar i del tot malintencionat és perquè són una empresa desacomplexadament sobiranista: “si féssim com les altres empreses convencionals, no ens haguessin fotut canya ni calumnies, és l'única manera que tenen… nosaltres fem un servei que hauria de ser normal”.
 
Dard contra elTriangle
 
Roca sentencia per acabar: “En un país normalitzat, aquests articles no sortirien al carrer, els professionals, primer contrastarien les informacions, i demanar treballadores que parlin el català, seria el més lògic i normal”.

Relacionats