Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Poca diplomàcia

Dilluns la pàgina de la versió catalana del popular Le Monde Diplomàtique va ser hackejada, segons han informat els administradors del web a través d’un correu electrònic a tots els […]

Redacció
Redacció 07/11/2007

Dilluns la pàgina de la versió catalana del popular Le Monde Diplomàtique va ser hackejada, segons han informat els administradors del web a través d’un correu electrònic a tots els usuaris, on lamentaven l’atac perpetrat per uns desconeguts a qui “no agradava la pàgina”. Al correu els responsables catalans es refermaven en la feina feta des de 2002 de traduir regularment els articles del prestigiós rotatiu mensual francès.

Segons fonts de Le Monde Diplomàtique, l’atac va ser a través d’un exploit d’un dels banners, de manera que els atacants van redireccionar la pàgina i esborrar la base de dades amb el contingut de la web. Els administradors van poder restaurar el web ahir al matí, gràcies a les còpies de seguretat que realitzaven regularment.

L’atac sembla tenir l’origen a servidors dels Estats Units, i sospiten d’un grup de hackers neoliberal, molt crítics amb les opinions del diari arran de l’edició d’un DVD que ironitzava sobre els líders nordamericans. També serien contraris als constants articles crítics amb el neoliberalisme del rotatiu d’esquerres. Sigui qui sigui l’agressor, la impunitat amb què qualsevol xitxarel·lo pot atacar i fer mal a través de la xarxa és un dels punts dèbils de l’Internet. És clar que, en nom de la seguretat, no hem de tolerar intrusions de l’administració a la xarxa de xarxes, però també hauríem de tenir clar que a la jungla cibernètica no ens podem prendre’s la justícia per la mà.