Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Atac a la seu d’ERC Dosrius: “ese nacionalismo vuestro, desbordado, descabellado, me parece una mantecada”

Pels volts de les tres de la matinada, tal i com han descrit els veïns que han sentit sorolls, un grup de desconeguts ha omplert la persiana i les portes de la seu d’ERC Dosrius de pintades amb la bandera espanyola. Abans o després havien guixat el terra de la plaça Espanya, on se situa el local republicà, amb un missatge ple de desqualificacions contra l’independentisme. Els vàndals també s'han endut una pancarta de l'ANC.

Redacció
Redacció 01/05/2015

L’entrada de Dosrius al mes de maig -que comença amb la festivitat del dia del treballador i acabarà amb les conseqüències de les eleccions municipals-, ha suposat un trasbals pels veïns de la vila, degut a l’agressió que s’ha produït aquesta matinada al local d’ERC Dosrius, situat a la cèntrica plaça Espanya del poble.

La pintada

La inscripció que els vàndals han deixat impresa al sòl de la plaça, amb les faltes corresponents, ha estat la següent: “Yo os digo que ese nacionalismo vuestro, desbordado, descabellado, me parece una mantecada, esa es la palabra, una mantecada porque no sois una nación, sois una región Española, como las demás, y no tenéis derecho a estar solos, sino que estais obligados a vivir en sociedad como todas la personas civilizadas, y si os molesta la civilización, imigrad a una isla remota”.

ERC respon

El candidat d’ERC local, Marc Bosch, ja ha respost dient que “tenim massa feina com per respondre a aquest tipus d’accions, però posarem una denúncia ja que aquesta actuació ha molestat als veïns, i això afecta la convivència”. Bosch feia al·lusió també a les darreres declaracions d’Alícia Sánchez-Camacho i Enric Millo, quan intentaven justificar l’impuls de llistes fantasma pel territori. Els populars argumentaven que no podien presentar candidats autòctons perquè l’independentisme els coaccionava i sentien por. L’atac a Dosrius demostra que la situació és completament a l’inrevés.

Es dóna la casualitat que els infractors seran ràpidament identificats car la seu d’una de les entitats bancàries que hi ha a la plaça té una càmera angular de videovigilància que deu haver enregistrat l’acció.